+
 • Byggherrar utsedda i Brunnshög

  PUBLICERAD 2017-08-28 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-08-28 13:29

  Textstorlek

  Dela med andra

  Fyra byggaktörer får möjlighet att köpa mark av Lunds kommun och bygga bostadshus i centrala Brunnshög.

  Markanvisningstävlingen för etapp 1 i centrala Brunnshög är avgjord och Sundprojekt AB, Sydö Property AB, Midroc Property Development AB samt Wästbygg projektutveckling Sverige AB får möjligheten att förvärva byggrätterna som ingick i vårens markanvisningstävling för centrala Brunnshög.

  På de aktuella byggrätterna kommer det sammanlagt att byggas cirka 180 nya bostäder, både bostads- och hyresrätter.

  Utgångspunkt för juryns bedömning har varit Brunnshögs hållbarhetsmål. De vinnande bidragen presenterar till exempel sensorstyrd energiförbrukning, smarta förslag till delandeekonomi och till och med lokal produktion av fisk och växter.

  – Det är fantastiskt att få möjlighet att testa riktigt innovativa och hållbara lösningar på Brunnshög. Förhoppningen är att de lösningar som testas här sedan ska kunna utvecklas och spridas till andra projekt, säger Emma Berginger (MP), ordförande i tekniska nämnden.

  Byggstart blir det tidigast mot slutet av 2018 och bostäderna kan vara klara för inflyttning 2019-2020.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Bostadspolitiken under lupp

  Bostadsfrågan Vad har egentligen hänt sedan valet 2014? Med bara ett år kvar till nästa val sammanfattar vi några av de viktigaste bostadspolitiska händelserna och låter flera experter uttala sig i ämnet. ”Det finns problem som har växt de senaste åren, så är det svårt att ge bostadspolitiken ett högt betyg”, säger Hans Lind, professor inom fastighetsekonomi.

 • Nu byggs Oceanhamnen

  Fastighetsmarknad - Syd Ett stenkast från Knutpunkten i Helsingborg pågår nu utvecklingen av ett helt nytt affärsdistrikt – Oceanhamnen Waterfront Business District som beräknas bli klar år 2020.

 • Amasten rekryterar från Rikshem

  Rekrytering Amasten har rekryterat Magnus Jägre till rollen som hållbarhetschef. Han kommer närmats från Rikshem där han varit CIO och innan dess arbetade han som global driftschef på H&M:s IT-avdelning.

 • ANNONS
 • Tummen ned för Nobel Center

  Fastighetsmarknad Riksantikvarieämbetet avslår detaljplanen för Nobel Center på Blasieholmen. ”Det är glädjande att Riksantikvarieämbetet sågar förslaget”, säger Björn Tarras-Wahlberg.

 • ANNONS
 • Tecknar stort avtal med Swedbank i Sundbyberg

  Uthyrning Fabege har tecknat ett grönt hyresavtal med Swedbank omfattande 16 500 kvadratmeter i fastigheten Grand Central Sundbyberg där banken samlokaliserar flera olika funktioner. Kontorsdelen är därmed fullt uthyrd.

 • Einar Mattsson bildar nytt bolag

  Fastighetsmarknad, Rekrytering Förvaltningsenheten inom Einar Mattsson kommer från den första oktober övergå till ett nytt bolag. Vd för det nya bolaget blir nuvarande affärsområdeschef, Mikael Dimadis.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x