+
Ilija Batjlan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget. Foto: Elias Ljungberg.
 • Utvecklar 1500 bostäder i Haninge

  PUBLICERAD 2017-07-03 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-07-03 13:38

  Textstorlek

  Dela med andra

  Samhällsbyggnadsbolaget i Norden kommer i samarbete med HSB, K2A och Innovation Properties att utveckla 1500 nya bostäder i stadsdelen Västerhaninges centrum i Haninge kommun. SBB säljer byggrätter till de andra aktörerna, varav K2A förvärvar motsvarande cirka 350 bostäder, men håller en del av marken för att självt bygga på den.

  Av ett pressmeddelande från SBB framgår att Haninge är en intressant del av Stockholm med väl utbyggd kollektivtrafik samt ett läge nära naturen.

  – Det ska bli roligt att samarbeta med övriga parter för att utveckla Västerhaninge centrum, samtidigt som vi behåller byggrätter för egen utveckling och i samägt bolag med Innovation Properties, kommenterar vd Ilija Batljan.

  Enligt ett pressmeddelande från K2A förvärvar man från SBB cirka 25 000 kvadratmeter BTA bostadsbyggrätter vilket som sagt motsvarar cirka 350 bostäder. Köpeskillingen, 100 miljoner kronor, erläggs i samband med byggstart. När den beräknas äga rum framgår ej men detaljplanearbetet pågår och detaljplanen väntas gå ut på samråd under hösten.

  HSB köper byggrätter motsvarande cirka 400 bostäder enligt ett pressmeddelande.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Politiskt spel stoppar bygge

  Bostadsfrågan Vasakronan presenterar sitt förslag om Kymlinge i februari, men det mesta pekar på att projektet får rött ljus. ”Det är ett otroligt spännande arbete, men vi saknar Sundbybergs stad i utredningen”, säger Per Thiberg på Vasakronan.

 • NCC vinstvarnar – aktien faller brant

  Börs Sex veckor efter att man med omedelbar verkan sparkade vd:n Peter Wågström kommer nu nästa negativa besked från NCC. Bolaget lämnar en vinstvarning för fjärde kvartalet och aktien faller som en sten på börsen.

 • Tecknar stort hyresavtal i Linköping

  Uthyrning Intea har tecknat hyresavtal med Polismyndigheten. De nybyggda lokalerna, belägna i Garnisonområdet i Linköping, omfattar 3635 kvadratmeter. Avtalet löper på i 6 år med ett hyresvärde som uppgår till 6,3 miljoner per år.

 • ANNONS
 • 50-procentig ökning av flerbostäder med trästomme

  Bostäder, Fastighetsmarknad Ny statistik presenterad av Trä- och Möbelföretagen visar en stor ökning på antalet lägenheter i flerbostadshus som byggs med trästomme. Siffran för 2016 landar på 55 procent mer jämfört med året innan, vilket innebär en andel på runt 10 procent av det totala flerbostadsbygget.

 • Swedavia säljer hotellfastighet på Arlanda

  Hotell, Transaktioner Swedavia säljer den nya hotellfastigheten vid Stockholm Arlanda Airport till Wenaasgruppen AS och O.G. Ottersland AS. Värdet uppgår till drygt 1,3 miljarder kronor.

 • Tillvarata digitaliseringens kraft

  Fastighetsmarknad, Krönikor Efter att ha sett många av de branscher på Slush som redan gått igenom en digital förändringsprocess är det tydligt att fastighetsbranschen bara är i början av sin resa.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x