+
Kontorsfastigheten Salmisaarenaukio 1 i Helsingfors. Foto: Skandia Fastigheter.
 • Skandia Fastigheter investerar i Finland

  PUBLICERAD 2017-07-11 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-07-11 15:09

  Textstorlek

  Dela med andra

  Skandia Fastigheter startar verksamhet i Finland och köper kontorsfastigheten Salmisaarenaukio 1 i Gräsviken, Helsingfors. Säljare är det tyska bolaget Triuva. Planen är att växa ytterligare i grannlandet inom bolagets samtliga segment: kontor, bostäder, köpcentrum och samhällsfastigheter. Urbaniseringstrenden i Finland liknar Sveriges och därför fokuserar bolaget på förvärv inom Helsingforsområdet, inklusive Esbo och Vanda.

  – Den finska fastighetsmarknaden är attraktiv genom dess möjlighet att ge en högre direktavkastning. Samtidigt blir Finlands ekonomi allt starkare, vilket på lång sikt förväntas ge god värdetillväxt på den kommersiella fastighetsmarknaden, säger Anders Kupsu, vd på Skandia Fastigheter, i ett pressmeddelande.

  Den förvärvade fastigheten uppfördes 2007 och har en uthyrbar area om 14 433 kvadratmeter, uthyrda till elva hyresgäster. Till en början kommer förvaltningen skötas av ett lokalt bolag, men planen är att på lite längre sikt bygga upp en egen förvaltningsorganisation i Helsingfors.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Västerås bygger staden inåt

  Fastighetsmarknad Den nya visionen för Västerås är ”staden utan gränser”. I samma andetag lyckas man bygga väldigt mycket stad just inom stadens gränser genom att omvandla gammal industrimark till blandade stadsdelar med bostäder, arbetsplatser och service. Den främsta symbolen för framåtandan blir nya resecentrum i stadsdelen Kungsängen.

 • Batterifabrik till Skellefteå

  Norr, Samhälle Northvolt meddelar att kampen mellan Skellefteå och Västerås om tillverkningen av lithium-jon batterier slutar med delat ansvar. Fabriken förläggs i Skellefteå medan huvuddelen av forskning och utveckling sker i Västerås.

 • Norsk ex-minister till SBB:s styrelse

  Börs, Styrelse Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har kallat till en extrastämma där en av frågorna blir val av ny styrelseledamot. I kallelsen skriver bolaget att aktieägare föreslagit att styrelsen utökas med en person och att man utser Anne-Grethe Strøm-Erichsen till ny ledamot.

 • ANNONS
  • Planerar 100 nya bostäder i Umeå

   Bostäder - norr Byggnadsnämnden i Umeå har antagit detaljplan för cirka 100 bostäder på Rikshems fastighet på Sandbacka i Umeå.

  • Per Lindblad ny vd på bank

   Rekrytering Landshypotek Bank har utsett Per Lindblad, som varit verksam inom finansiering av fastigheter i över 20 år, som ny vd. Han kommer närmast från SEB.  ”Hans långa erfarenhet från fastigheter är en utmärkt grund”, säger styrelseordförande.

 • Nästan tusen nya bostäder i Brunnshög

  Bostäder - Syd Byggnadsnämnden har under torsdagen antagit två stora detaljplaner på Brunnshög, Lund. Planerna gör det möjligt att bygga både bostäder, kontor och service.

 • ANNONS
 • Catella bildar bolag och köper 72 fastigheter

  Fastighetsmarknad Catella bildar ett nytt bolag – Tre Kronor Property Investment. Ett första förvärv är gjort: 72 livsmedelsfastigheter i södra Sverige. Vd för det nya bolaget blir Michael Johansson, bland annat tidigare vd för ICA Fastigheter. 

 • Lund växer inifrån

  Bostäder - Syd I området runt Öresundsvägen, Västerbro, planeras för en omvandling från industriområde till blandad stad. Byggnadsnämnden har godkänt översiktsplanen för vidare beslut av kommunfullmäktige. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x Kontorsfastigheten Salmisaarenaukio 1 i Helsingfors. Foto: Skandia Fastigheter.