+
Ilija Batjlan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget. Foto: Elias Ljungberg.
 • SBB bygger bostäder i Nyköping

  PUBLICERAD 2017-07-06 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-07-06 09:59

  Textstorlek

  Dela med andra

  Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, säljer två fastigheter i Nyköping till ett nybildat joint venture med HSB. Det gemensamma bolaget ska bygga 800 lägenheter i en ny stadsdel.

  – Nyköping är i en spännande utvecklingsfas och vi är mycket glada att tillsammans med HSB ta ett stort kliv mot genomförandet av vår stora satsning i kommunen, säger Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget.

  Planen är att utveckla en blandstad i anslutning till Nyköpings nya resecentrum i Nöthagen, intill Nyköpings lasarett. Industriområdet förvandlas till ett modernt bostadsområde med inslag av både närservice och samhällsfastigheter.

  – Nyköping är en stad i kraftig utveckling och vi är väldigt nöjda med att genom denna affär kunna förverkliga vår planerade expansion där, säger Jon Leo Rikhardsson, vd HSB Södermanland.

  Detaljplanearbetet sker i höst och antagandet nästa sommar.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Politiskt spel stoppar bygge

  Bostadsfrågan Vasakronan presenterar sitt förslag om Kymlinge i februari, men det mesta pekar på att projektet får rött ljus. ”Det är ett otroligt spännande arbete, men vi saknar Sundbybergs stad i utredningen”, säger Per Thiberg på Vasakronan.

 • NCC vinstvarnar – aktien faller brant

  Börs Sex veckor efter att man med omedelbar verkan sparkade vd:n Peter Wågström kommer nu nästa negativa besked från NCC. Bolaget lämnar en vinstvarning för fjärde kvartalet och aktien faller som en sten på börsen.

 • Tecknar stort hyresavtal i Linköping

  Uthyrning Intea har tecknat hyresavtal med Polismyndigheten. De nybyggda lokalerna, belägna i Garnisonområdet i Linköping, omfattar 3635 kvadratmeter. Avtalet löper på i 6 år med ett hyresvärde som uppgår till 6,3 miljoner per år.

 • ANNONS
 • 50-procentig ökning av flerbostäder med trästomme

  Bostäder, Fastighetsmarknad Ny statistik presenterad av Trä- och Möbelföretagen visar en stor ökning på antalet lägenheter i flerbostadshus som byggs med trästomme. Siffran för 2016 landar på 55 procent mer jämfört med året innan, vilket innebär en andel på runt 10 procent av det totala flerbostadsbygget.

 • Swedavia säljer hotellfastighet på Arlanda

  Hotell, Transaktioner Swedavia säljer den nya hotellfastigheten vid Stockholm Arlanda Airport till Wenaasgruppen AS och O.G. Ottersland AS. Värdet uppgår till drygt 1,3 miljarder kronor.

 • Tillvarata digitaliseringens kraft

  Fastighetsmarknad, Krönikor Efter att ha sett många av de branscher på Slush som redan gått igenom en digital förändringsprocess är det tydligt att fastighetsbranschen bara är i början av sin resa.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x