+
Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties. Foto: Oscar Properties. Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties. Foto: Oscar Properties.
 • Säljer andel i JV till Balder för 150 miljoner

  PUBLICERAD 2017-07-05 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-07-05 13:50

  Textstorlek

  Dela med andra

  Balder och Oscar Properties har kommit överens om att Balder köper Oscars hälfenandel i fastigheten Murmästaren 3 på Kungsholmen i Stockholm för 150 miljoner kronor. Därmed tar Balder helt över fastigheten som bolagen gemensamt har utvecklat sedan 2014. Fastigheten kommer nu att hyras ut till skolverksamhet via SISAB.

  Utöver det mottar Oscar Properties återbetalning av ägarlån, 50 miljoner kronor, och likviditetseffekten av transaktionen blir därmed 200 miljoner kronor. Resultateffekten blir 23 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

  – Försäljningen stärker koncernens likviditet med cirka 200 miljoner kronor, vilket är i linje med företagets ambition att stå väl rustade för framtida affärsmöjligheter, säger vd Oscar Engelbert i kommentar.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties. Foto: Oscar Properties.