+
Helsingborgs sjukhusområde
 • NCC utvecklar sjukhusområde

  PUBLICERAD 2017-07-13 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-07-13 08:27

  Textstorlek

  Dela med andra

  NCC ska på uppdrag av Region Skåne modernisera Helsingborgs sjukhusområdes medieförsörjning. Projektet inleddes för ett år sedan och i maj påbörjades andra fasen, utförandefasen, som beräknas bli klar år 2020.

  – Utvecklingen och upprustningen av sjukhusområdet gör att vi kan förbättra både vården och arbetsmiljö, samt vara väl rustade för att möta framtidens krav, säger Jan Johansson, projektledare Regionfastigheter, Region Skåne, i ett pressmeddelande.

  NCC kommer att bygga en ny teknikkulvert, två nya teknikbyggnader och byta ut all medieförsörjning till och från sjukhusområdet; kylaggregat samt vatten-, syrgas- och elledningar.

  – Utrustningen som används är föråldrad och bytet görs under full verksamhet i sjukhuset. När arbetet är klart kommer det ge bättre förutsättningar för en mer effektiv drift i hela området, säger Jörgen Flink, avdelningschef för NCC Infrastructure, i ett pressmeddelande.

  Uppdraget orderregistreras löpande och beräknas uppgå till 100 miljoner kronor under 2017.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Risken i kommersiella fastigheter har ökat

  Fastighetsmarknad, Opinion Riksbanken publicerade 2011 en rapport om ”risker på den svenska bostadsmarknaden”. Vi skrev där ett kapitel om den svenska kommersiella fastighetsmarknaden. Vår allmänna bedömning var att den kommersiella fastighetsmarknaden var i balans. När vi nu tar del av statistik från marknaden för kommersiella fastighetsinvesteringar kan vi konstatera att i vissa segment är direktavkastningskraven nere på nivåer som i ett längre perspektiv inte är hållbara.

 • Staten satsar miljoner på innovation

  Digitalt Regeringen satsar 100 miljoner kronor på Smart Built Environment 2016-2019 och därefter utökas nog budgeten för projektet som fortsätter fram till 2028.

 • Norsk ex-minister till SBB:s styrelse

  Börs, Styrelse Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har kallat till en extrastämma där en av frågorna blir val av ny styrelseledamot. I kallelsen skriver bolaget att aktieägare föreslagit att styrelsen utökas med en person och att man utser Anne-Grethe Strøm-Erichsen till ny ledamot.

 • ANNONS
 • Lund växer inifrån

  Bostäder - Syd I området runt Öresundsvägen, Västerbro, planeras för en omvandling från industriområde till blandad stad. Byggnadsnämnden har godkänt översiktsplanen för vidare beslut av kommunfullmäktige. 

 • ANNONS
 • Nästan tusen nya bostäder i Brunnshög

  Bostäder - Syd Byggnadsnämnden har under torsdagen antagit två stora detaljplaner på Brunnshög, Lund. Planerna gör det möjligt att bygga både bostäder, kontor och service.

 • Byggmiljoner läggs i fel kassa

  Ekonomi Förra året fick Trollhättan 18 miljoner kronor av staten för att öka bostadsbyggandet, men pengarna har i stället hamnat i kommunens allmänna kassa. Det rapporterar P4 Väst. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x