+
 • Catella köper fastigheter och rådgivare i Europa

  PUBLICERAD 2017-07-11 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-07-11 10:37

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Catellas dotterbolag Catella Property Fund Management har köpt den nederländska fastighetsrådgivaren Panta Rhei Advisory BV vars namn nu kommer att ändras till Catella IM Benelux. Det framgår av ett pressmeddelande.

  I meddelandet skriver Catela att man genom förvärvet stärker sin position inom property investment management i Europa och att man nu har lokal närvaro i 13 länder. Vidare skriver man att Vöas Brouns, en av Panta Rheis grundare, har flera decenniers erfarenhet av institutionella fastighetsinvesteringar i Nederländerna.

  Det förvärvade bolaget har tio anställda och kommer initialt att förvalta Catellas fastighetsinnehav i Benelux-länderna, som man äger via fonder. Catellas tyska fondbolag, Catella Real Estate AG, köpte 1 juli 19 europeiska fastighetsfonder som förvaltar kapital om 3,1 miljarder euro.

  Köpet av Panta Rhei är villkorat av ett godkännande från Luxembourgs finansinspektion.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x