+
Kista Entré utgör en del av Kista Science City. Foto: Vasakronan
 • Vasakronan hyr ut i Kista

  PUBLICERAD 2017-06-13 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 11:32

  Textstorlek

  Dela med andra

  Vasakronan hyr ut 3 500 kvadratmeter, fördelat på två våningsplan, till Transportstyrelsen.

  Kista Entré, del av Kista Science City, huserar en mångfald av små och stora företag, Stockholms Universitet och Kungliga Tekniska Högskolan. Två tredjedelar av Kistaregionens omkring 8 500 företag och 65 000 anställda verkar här.

  Nu väljer även Transportstyrelsen Kista som bas för sin verksamhet i Stockholmsregionen.

  – Intresset för Kista är stort. Det ser vi på uthyrningsgraden som ökat successivt och nu ligger på 95 procent för vårt bestånd i området, säger Ronald Bäckrud, chef region Stockholm Vasakronan, i ett pressmeddelande.

  Med en ägarandel som motsvarar 20 procent av beståndet är Vasakronan en av de största fastighetsägarna i Kista och det finns planer för att utveckla området tillsammans med andra aktörer. De vill bygga omkring 6 000 bostäder i Kista och Vasakronan planerar att utveckla ett flerbostadshus i kvarteret Hekla tillsammans med Aros Bostad.

  – Totalt har vi 125 000 kvadratmeter byggrätter i området som vi kan utveckla på sikt, säger Ronald Bäckrud.

  Transportstyrelsen flyttar till Kista den 1 april 2018.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Kicki Björklund: Låt hyresgästerna visa vägen

  Krönikor, Valåret 2018 Att bidra till utvecklingen av stadens utsatta områden är ett av fastighetsbranschens absolut viktigaste uppdrag. Som fastighetsägare har vi en direkt påverkan på de miljöer vi verkar i och har därför skyldighet att ta vår del av ansvaret. Men ska det bli skillnad på riktigt måste de boende involveras – hela vägen.  

 • Skanska bygger i Västra Hamnen

  Transaktioner - Syd Malmö stads tekniska nämnd klubbade på tisdagen igenom försäljningen av en fastighet i Västra Hamnen för över 29 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. 

 • Carlsberg hyr lokal av Castellum

  Logistik/Lager Carlsberg Sverige tecknar avtal om en lagerlokal i Rosersberg, strax utanför Stockholm. ”Det är jätteroligt”, säger Anders Hägglund, affärsområdeschef på Castellum.

 • ANNONS
 • Hufvudstaden hyr ut i Göteborg

  Uthyrning väst Hufvudstaden etablerar Galleri Fredstan på Södra Hamngatan 55 i Göteborg. Uthyrningen omfattar 1500 kvadratmeter och galleriet slår upp dörrarna den 16 mars 2018. Det är företaget Nordic Exhibitions och Event AB som ligger bakom satsningen. 

 • ANNONS
 • Gråzon om flyttkedjornas effekt

  Valåret 2018 Att hävda att nybyggnationen resulterar i större rörlighet som frigör billiga bostäder och sänker trösklarna på bostadsmarknaden är ett populärt argument, men det saknas enligt forskare empiriska belägg. Tvärtom fungerar flyttkedjorna såpass dåligt att resurssvaga hushåll ofta hamnar i botten.

 • Riksbyggen växer inom förvaltning

  Fastighetsmarknad, Transaktioner Riksbyggen förvärvar Agenta Förvaltning och utökar därmed affärsområdet fastighetsförvaltning. Det förvärvade bolaget förvaltar 450 bostadsrättsföreningar framför allt i Stockholm. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x