+
SKB:s styrelseordförande Charlotte Axelsson. Foto: SKB
 • Ny ordförande för SKB

  PUBLICERAD 2017-06-02 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-06-02 15:09

  Textstorlek

  Dela med andra

  Vid föreningsstämman för Stockholms Kooperativa Bostadsförening, SKB, den 1 juni valdes Charlotte Axelsson till ny styrelseordförande. Detta efter att nuvarande styrelseordförande Håkan Rugeland avböjt omval efter 25 år som aktiv i styrelsen.

  –  Jag är glad över förtroendet och ser fram mot uppdraget att leda Stockholms största privata hyresrättsaktör in i sitt andra sekel. Bostäder är en förutsättning för regionens tillväxt och SKB kan med sin unika boendeform, bidra till utveckling, säger Charlotte Axelsson i ett pressmeddelande.

  Hon har tidigare varit verksam som vd på Arsenalen, Familjebostäder, Svenska Bostäder och HSB Stockholm, samt jobbat i finansledningen och som borgarrådssekreterare inom Stockholm Stad. Axelsson har även varit styrelseledamot i ett antal företag inom bostadsbranschen och arbetat i nationella och internationella organisationer som främst syftat till att förbättra och utveckla bostadsbranschen.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Västerås bygger staden inåt

  Fastighetsmarknad Den nya visionen för Västerås är ”staden utan gränser”. I samma andetag lyckas man bygga väldigt mycket stad just inom stadens gränser genom att omvandla gammal industrimark till blandade stadsdelar med bostäder, arbetsplatser och service. Den främsta symbolen för framåtandan blir nya resecentrum i stadsdelen Kungsängen.

 • Staten satsar miljoner på innovation

  Digitalt Regeringen satsar 100 miljoner kronor på Smart Built Environment 2016-2019 och därefter utökas nog budgeten för projektet som fortsätter fram till 2028.

 • Norsk ex-minister till SBB:s styrelse

  Börs, Styrelse Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har kallat till en extrastämma där en av frågorna blir val av ny styrelseledamot. I kallelsen skriver bolaget att aktieägare föreslagit att styrelsen utökas med en person och att man utser Anne-Grethe Strøm-Erichsen till ny ledamot.

 • ANNONS
 • Lund växer inifrån

  Bostäder - Syd I området runt Öresundsvägen, Västerbro, planeras för en omvandling från industriområde till blandad stad. Byggnadsnämnden har godkänt översiktsplanen för vidare beslut av kommunfullmäktige. 

 • ANNONS
 • Nästan tusen nya bostäder i Brunnshög

  Bostäder - Syd Byggnadsnämnden har under torsdagen antagit två stora detaljplaner på Brunnshög, Lund. Planerna gör det möjligt att bygga både bostäder, kontor och service.

 • Byggmiljoner läggs i fel kassa

  Ekonomi Förra året fick Trollhättan 18 miljoner kronor av staten för att öka bostadsbyggandet, men pengarna har i stället hamnat i kommunens allmänna kassa. Det rapporterar P4 Väst. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x