+
Foto: Sverrir Thór.
 • Newsec rådgivare i Göteborg

  PUBLICERAD 2017-06-19 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-06-19 13:12

  Textstorlek

  Dela med andra

  Newsec har agerat rådgivare för privatpersoner vid en försäljning av två bostadsfastigheter i centrala Göteborg. Det handlar om fastigheterna Vasastaden 27:17 och Stampen 13:15, belägna på Aschebergsgatan 30 respektive Baldersgatan 2 A, B i centrala Göteborg.

  Stampen innehåller 29 lägenheter och en butikslokal om totalt 2 520 kvadratmeter. Vasastaden intehåller 10 lägenheter samt en butikslokal om totalt 951 kvadratmeter.

  Fastigheterna har förvärvats av privata aktörer i två separata transaktioner och den totala köpeskillingen uppgår till drygt 130 miljoner kronor.

  – Säljaren är ett familjebolag som har haft beståndet i sin ägo under en längre tid och nu väljer att avveckla. Köparen vill däremot förbli anonym, säger Mattias Andersson, chef för Newsec Investment i Göteborg, till Fastighetsnytt.

  Mattias Andersson tillägger att första halvåret 2017 har präglats av en fortsatt hög intensitet på transaktionsmarknaden och vi upplever ett fortsatt stort intresse för centrala bostadsfastigheter.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Risken i kommersiella fastigheter har ökat

  Fastighetsmarknad, Opinion Riksbanken publicerade 2011 en rapport om ”risker på den svenska bostadsmarknaden”. Vi skrev där ett kapitel om den svenska kommersiella fastighetsmarknaden. Vår allmänna bedömning var att den kommersiella fastighetsmarknaden var i balans. När vi nu tar del av statistik från marknaden för kommersiella fastighetsinvesteringar kan vi konstatera att i vissa segment är direktavkastningskraven nere på nivåer som i ett längre perspektiv inte är hållbara.

 • Staten satsar miljoner på innovation

  Digitalt Regeringen satsar 100 miljoner kronor på Smart Built Environment 2016-2019 och därefter utökas nog budgeten för projektet som fortsätter fram till 2028.

 • Norsk ex-minister till SBB:s styrelse

  Börs, Styrelse Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har kallat till en extrastämma där en av frågorna blir val av ny styrelseledamot. I kallelsen skriver bolaget att aktieägare föreslagit att styrelsen utökas med en person och att man utser Anne-Grethe Strøm-Erichsen till ny ledamot.

 • ANNONS
 • Lund växer inifrån

  Bostäder - Syd I området runt Öresundsvägen, Västerbro, planeras för en omvandling från industriområde till blandad stad. Byggnadsnämnden har godkänt översiktsplanen för vidare beslut av kommunfullmäktige. 

 • ANNONS
 • Nästan tusen nya bostäder i Brunnshög

  Bostäder - Syd Byggnadsnämnden har under torsdagen antagit två stora detaljplaner på Brunnshög, Lund. Planerna gör det möjligt att bygga både bostäder, kontor och service.

 • Byggmiljoner läggs i fel kassa

  Ekonomi Förra året fick Trollhättan 18 miljoner kronor av staten för att öka bostadsbyggandet, men pengarna har i stället hamnat i kommunens allmänna kassa. Det rapporterar P4 Väst. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x