+
Fredrik Lidjan är vd för Magnolia Bostad.
 • Magnolia Bostad förvärvar Svenska Vårdfastigheter

  PUBLICERAD 2017-06-15 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-06-15 14:22

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Magnolia Bostad har ingått avtal om förvärv av samtliga aktier i Svenska Vårdfastigheter till en köpeskilling om 300 miljoner kronor.

  Svenska Vårdfastigheter AB grundades av Dan T. Sehlberg och Ulf Adelsohn 2009. Inom koncernen bedrivs i dag tolv projekt varav några i form av samriskföretag. Koncernens omsättning för 2016 uppgick till drygt 126 miljoner. Den förvärvade portföljen omfattar tolv projekt omfattande cirka 70 700 kvadratmeter fördelat på cirka 825 lägenheter. I och med förvärvet kommer åtta medarbetare från Svenska Vårdfastigheter att följa med till Magnolia Bostads organisation, inklusive vd Dan T. Sehlberg, som Affärsområdesansvarig Vård samt vice vd Petter Hallenberg, som Affärsutvecklingschef Vård.

  – Affärsområdet vårdboenden passar bra in i vår hyresrättsmodell då vi, likt vid utveckling av hyresrätter, på ett tidigt stadium säljer projekten genom forward funding till en långsiktig ägare. Förvärvet innebär att vi kan etablera ett nytt affärsområde på ett tryggt och säkert sätt eftersom det redan finns en fungerande affär på plats. Dessutom är en stor del av Svenska Vårdfastigheters projektportfölj belägen i våra befintliga geografiska områden inklusive Stockholm, Helsingborg och Göteborg, säger Fredrik Lidjan, vd på Magnolia Bostad.

  Köpeskillingen uppgår till 300 miljoner och finansieras med eget kapital och lånat kapital. Tillträde är beräknat till juli 2017 och villkorat av att Svenska Vårdfastigheter AB:s huvudsakliga långivare är positiva till ägarförändringen.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Motstå marshmallows i frågan om naturreservaten

  Opinion Fler stadsnära naturreservat borde vara en prioritet för långsiktiga fastighetsägare och en självklarhet för alla politiska partier under kommande mandatperiod. Ändå har frågan hamnat i en för mig snedvriden debatt som riskerar att motverka våra gemensamma intressen. Det är dags att gå samman!

 • Consid expanderar i Sundsvall

  Uthyrning – norr Diös hyr ut ytterligare ytor i fastigheten Riksbankshallen i centrala Sundsvall till IT-bolaget Consid. Consid är befintlig hyresgäst i fastigheten och senast i höst expanderade man till nya ytor i huset.

 • Nytt vårdboende i Danderyd

  Fastighetsmarknad Vectura Fastigheter bygger nytt vård- och omsorgsboende i Danderyds kommun. Äldreboendet består av 65 lägenheter där Aleris Omsorg bedriver verksamheten. Byggstart är planerad till hösten 2019.

 • ANNONS
 • Nya studentbostäder i Stockholm

  Bostäder Veidekke bygger 107 nya studentbostäder i Hägersten i södra Stockholm. Projektet sker som totalentreprenad med ett ordervärde på 127 miljoner kronor.

 • ANNONS
 • Structor startar nytt bolag

  Nyheter Amela Muhovic och Per-Erik Knapp startar nytt bolag inom Structor. Bolaget har inriktning på projekt-och byggledning, besiktning inom bygg- och anläggning samt projektringsledning. Verksamheten kommer bedrivas i hela Uppland med utgångspunkt i Uppsala.

 • Victoria Park stoppar samarbete

  Fastighetsmarknad väst Victoria Park avbryter sitt samarbete med den entreprenör i Göteborg som av polisen misstänks ha kopplingar till kriminell verksamhet. Detta trots att bolaget inte har hittat några konkreta bevis.  

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x