+
Översiktsbild Örnsro Trästad. Bild: Slättö/CF Møller. Översiktsbild Örnsro Trästad. Bild: Slättö/CF Möller.
 • HSB bygger 375 bostäder i Örebro

  PUBLICERAD 2017-06-30 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-06-30 09:46

  Textstorlek

  Dela med andra

  HSB Projektpartner och HSB Mälardalen förvärvar en fastighet i Örebro, med avsikt att bygga cirka 375 nya bostäder. Säljare är Kungsleden.

  – Det här förvärvet ligger helt i linje med vår strategi att utveckla attraktiva bostadsprojekt i Örebro och Mälardalen säger, Magnus Ekström, t.f. vd HSB Projektpartner.

  Fastigheten är belägen i stadsdelen Örnsro sydväst om centrala Örebro. Området är ett av de utvecklingsområden som prioriteras av Örebro kommun och flera detaljplaner tas fram i området för att möjliggöra byggande av bostäder.

  Kungsleden har sedan tidigare fått planbesked för att arbeta fram ett förslag för att utveckla fastigheten till ett attraktivt bostadsområde med cirka 30 000 kvadratmeter BTA bostäder.

  Köpeskillingen uppgår initialt till 43,5 miljoner kronor före avdrag för latent skatt, vilket är i nivå med fastighetens bokförda värde. När detaljplanen har vunnit laga kraft utgår en tilläggsköpeskilling som bedöms uppgå till 130 miljoner kronor.

  Detaljplanen förväntas vinna laga kraft under 2020.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Västerås bygger staden inåt

  Fastighetsmarknad Den nya visionen för Västerås är ”staden utan gränser”. I samma andetag lyckas man bygga väldigt mycket stad just inom stadens gränser genom att omvandla gammal industrimark till blandade stadsdelar med bostäder, arbetsplatser och service. Den främsta symbolen för framåtandan blir nya resecentrum i stadsdelen Kungsängen.

 • Batterifabrik till Skellefteå

  Norr, Samhälle Northvolt meddelar att kampen mellan Skellefteå och Västerås om tillverkningen av lithium-jon batterier slutar med delat ansvar. Fabriken förläggs i Skellefteå medan huvuddelen av forskning och utveckling sker i Västerås.

 • Norsk ex-minister till SBB:s styrelse

  Börs, Styrelse Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har kallat till en extrastämma där en av frågorna blir val av ny styrelseledamot. I kallelsen skriver bolaget att aktieägare föreslagit att styrelsen utökas med en person och att man utser Anne-Grethe Strøm-Erichsen till ny ledamot.

 • ANNONS
  • Planerar 100 nya bostäder i Umeå

   Bostäder - norr Byggnadsnämnden i Umeå har antagit detaljplan för cirka 100 bostäder på Rikshems fastighet på Sandbacka i Umeå.

  • Per Lindblad ny vd på bank

   Rekrytering Landshypotek Bank har utsett Per Lindblad, som varit verksam inom finansiering av fastigheter i över 20 år, som ny vd. Han kommer närmast från SEB.  ”Hans långa erfarenhet från fastigheter är en utmärkt grund”, säger styrelseordförande.

 • Nästan tusen nya bostäder i Brunnshög

  Bostäder - Syd Byggnadsnämnden har under torsdagen antagit två stora detaljplaner på Brunnshög, Lund. Planerna gör det möjligt att bygga både bostäder, kontor och service.

 • ANNONS
 • Catella bildar bolag och köper 72 fastigheter

  Fastighetsmarknad Catella bildar ett nytt bolag – Tre Kronor Property Investment. Ett första förvärv är gjort: 72 livsmedelsfastigheter i södra Sverige. Vd för det nya bolaget blir Michael Johansson, bland annat tidigare vd för ICA Fastigheter. 

 • Lund växer inifrån

  Bostäder - Syd I området runt Öresundsvägen, Västerbro, planeras för en omvandling från industriområde till blandad stad. Byggnadsnämnden har godkänt översiktsplanen för vidare beslut av kommunfullmäktige. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x Översiktsbild Örnsro Trästad. Bild: Slättö/CF Møller.