+
Översiktsbild Örnsro Trästad. Bild: Slättö/CF Møller. Översiktsbild Örnsro Trästad. Bild: Slättö/CF Möller.
 • HSB bygger 375 bostäder i Örebro

  PUBLICERAD 2017-06-30 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-06-30 09:46

  Textstorlek

  Dela med andra

  HSB Projektpartner och HSB Mälardalen förvärvar en fastighet i Örebro, med avsikt att bygga cirka 375 nya bostäder. Säljare är Kungsleden.

  – Det här förvärvet ligger helt i linje med vår strategi att utveckla attraktiva bostadsprojekt i Örebro och Mälardalen säger, Magnus Ekström, t.f. vd HSB Projektpartner.

  Fastigheten är belägen i stadsdelen Örnsro sydväst om centrala Örebro. Området är ett av de utvecklingsområden som prioriteras av Örebro kommun och flera detaljplaner tas fram i området för att möjliggöra byggande av bostäder.

  Kungsleden har sedan tidigare fått planbesked för att arbeta fram ett förslag för att utveckla fastigheten till ett attraktivt bostadsområde med cirka 30 000 kvadratmeter BTA bostäder.

  Köpeskillingen uppgår initialt till 43,5 miljoner kronor före avdrag för latent skatt, vilket är i nivå med fastighetens bokförda värde. När detaljplanen har vunnit laga kraft utgår en tilläggsköpeskilling som bedöms uppgå till 130 miljoner kronor.

  Detaljplanen förväntas vinna laga kraft under 2020.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Politiskt spel stoppar bygge

  Bostadsfrågan Vasakronan presenterar sitt förslag om Kymlinge i februari, men det mesta pekar på att projektet får rött ljus. ”Det är ett otroligt spännande arbete, men vi saknar Sundbybergs stad i utredningen”, säger Per Thiberg på Vasakronan.

 • NCC vinstvarnar – aktien faller brant

  Börs Sex veckor efter att man med omedelbar verkan sparkade vd:n Peter Wågström kommer nu nästa negativa besked från NCC. Bolaget lämnar en vinstvarning för fjärde kvartalet och aktien faller som en sten på börsen.

 • Tecknar stort hyresavtal i Linköping

  Uthyrning Intea har tecknat hyresavtal med Polismyndigheten. De nybyggda lokalerna, belägna i Garnisonområdet i Linköping, omfattar 3635 kvadratmeter. Avtalet löper på i 6 år med ett hyresvärde som uppgår till 6,3 miljoner per år.

 • ANNONS
 • 50-procentig ökning av flerbostäder med trästomme

  Bostäder, Fastighetsmarknad Ny statistik presenterad av Trä- och Möbelföretagen visar en stor ökning på antalet lägenheter i flerbostadshus som byggs med trästomme. Siffran för 2016 landar på 55 procent mer jämfört med året innan, vilket innebär en andel på runt 10 procent av det totala flerbostadsbygget.

 • Swedavia säljer hotellfastighet på Arlanda

  Hotell, Transaktioner Swedavia säljer den nya hotellfastigheten vid Stockholm Arlanda Airport till Wenaasgruppen AS och O.G. Ottersland AS. Värdet uppgår till drygt 1,3 miljarder kronor.

 • Tillvarata digitaliseringens kraft

  Fastighetsmarknad, Krönikor Efter att ha sett många av de branscher på Slush som redan gått igenom en digital förändringsprocess är det tydligt att fastighetsbranschen bara är i början av sin resa.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x Översiktsbild Örnsro Trästad. Bild: Slättö/CF Møller.