+
Entré har inte varit någon lyckad investering för Commerz Real. Foto: News Öresund.
 • Trianon köper Entré i Malmö

  PUBLICERAD 2017-05-26 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-05-29 08:43

  Textstorlek

  Dela med andra

  Malmöbaserade fastighetsbolaget Trianon, som äger och förvaltar alltifrån bostäder i miljonprogramsområden till centralt belägna kontorslokaler, har köpt det problemtyngda köpcentret Entré i östra Malmö från tyska Commerz Real. Samtidigt har man träffat avtal med Malmö stad som kommer att lägga ett antal samhällsfunktioner i fastigheten.

  Det rapporterar Dagens industris hemsida di.se på fredagen.

  – En mycket överraskande affär, säger Fredrik Dackheden, transaktionsansvarig på rådgivningsföretaget Croisette i samtal med Fastighetsnytt.

  Trianon ägs av finansmännen Jan Barchan och Mats Cederholm samt vd:n Olof Andersson som är operativt ansvarig medan de andra ägarna är mer av tyst karaktär.

  Fredrik Dackheden säger i samtal med Fastighetsnytt att affären kanske inte verkar helt självklar för Trianon men konstaterar samtidigt att bolaget genom åren har gjort rätt många oväntade affärer. En sådan är köpet av Rosengård Centrum som av allt att döma har varit lyckat.

  – Olof Andersson är en duktig affärsman och har en förmåga att hitta bra affärer där andra inte har lyckats.

  Han berättar att det rapporterats i skånsk lokalmedia för några dagar sedan att Commerz Real aktivt sonderade marknaden för att hitta köpare men är dock märkbart överraskad över affären.

  I en kommentar till di.se säger Olof Andersson att Entréfastigheten har en enorm potential.

  ”Vi är glada att kunna genomföra detta förvärv och har en långsiktig plan för att utveckla fastigheten med ökat fokus på bland annat kultur, aktiviteter och samhällsservice som komplement till handeln,” säger han.

  Samtidigt ingår bolaget en avsiktsförklaring med Malmö Stad som avser verka för att teckna hyresavtal i den 40 000 kvadratmeter stora fastigheten, som det heter.

  Någon köpeskilling uppges ej men enligt Fredrik Dackheden är sannolikheten att Trianon fått fastigheten billigt då den länge har tampats med problem och säljaren lagt en hel del pengar i den, investeringar som inte givit frukt.

  – Det är nog en bra affär för båda. Commerz Real kommer ur en tung förlust och Trianon får en betydande fastighet som man säkerligen har en långsiktig plan för, säger Fredrik Dackheden.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x