+
Christofer Bernebring, Anna-Karin Eriksson och Fredrik Edlund är Rikshems nya regionchefer. Foto: Rikshem.
 • Sven-Göran Svensson lämnar Rikshem

  PUBLICERAD 2017-05-10 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-05-10 16:44

  Textstorlek

  Dela med andra

  Rikshem kommer i sommar att genomföra en organisationsförändring, som bland annat betyder att ledningsgruppen får en ny sammansättning. I samband med omorganisationen lämnar förvaltningschefen Sven-Göran Svensson bolaget.

  Syftet med omorganisationen är enligt ett pressmeddelande att ”på ett tydligare sätt knyta samman utvecklingen av affären med hållbarhetsarbetet”. Bolaget ser också ett behov av ökad lokal närvaro.

  – Vi gör en organisationsförändring med affärsmässighet och hållbarhet i fokus samtidigt som vi får en tydligare lokal närvaro med ännu kortare beslutsvägar. Rikshem är ett starkt företag med stor betydelse för kommunernas utveckling. Med den nya organisationen kommer vi att skapa bättre förutsättningar för att fortsätta vår tillväxtresa på ett lönsamt sätt samtidigt som vi bidrar till samhället, säger Sophia Mattsson-Linnala, vd på Rikshem.

  Organisationsförändringen innebär att förvaltningsorganisationen delas upp i tre regioner: Mälardalen, norra Sverige samt södra Sverige. Det innebär att rollen som förvaltningschef, som Sven-Göran Svensson är idag, försvinner. Han kommer att gå i pension, samtidigt som de tre regioncheferna tar istället plats i ledningsgruppen: Fredrik Edlund, Christofer Bernebring och Anna-Karin Eriksson.

  – Jag vill rikta ett stort tack till Sven-Göran Svensson för hans gedigna och mycket uppskattade insatser för Rikshem. Särskilt betydelsefullt var det ansvar Sven-Göran tog som tf vd under 2016 och som gav bolaget viktig kontinuitet och handlingskraft, säger Sophia Mattsson-Linnala.

  Det var i mars förra året som Svensson tog över som tf vd, efter att Rikshems ägare Fjärde AP-fonden och AMF meddelat att man ville entlediga dåvarande vd:n Jan-Erik Höjvall efter en stormig vår. Bland annat genomfördes en granskning av bolaget av KPMG där man hittade ”flera avvikelser”. Tidigare under våren fick bolagets dåvarande vice vd Ilija Batljan sparken, efter att styrelsen fått kännedom om att han initierat större fastighetsaffärer i eget bolag utan att informera styrelsen, något som gjort att förtroendet för honom försvunnit.

  Ny ledningsgrupp
  Framöver kommer ännu en person att ingå i ledningsgruppen – just nu pågår rekrytering av en chef för affärs- och hållbarhetsutveckling.

  Den nya organisationen träder i kraft den 1 juni 2017. Ledningsgruppen kommer därmed att bestå av:

  • Sophia Mattsson-Linnala, vd
  • Hans Ragnarsson, CFO
  • Catharina Kandel, tf HR-chef
  • Jennie Wolmestad, kommunikationschef
  • Carl Conradi, chefsjurist
  • Fredrik Edlund, regionchef Mälardalen
  • Christofer Bernebring, regionchef Södra Sverige
  • Anna-Karin Eriksson, regionchef Norra Sverige
  • Vakant, affärs- och hållbarhetsutvecklingschef

  Maria Nordlander

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Risken i kommersiella fastigheter har ökat

  Fastighetsmarknad, Opinion Riksbanken publicerade 2011 en rapport om ”risker på den svenska bostadsmarknaden”. Vi skrev där ett kapitel om den svenska kommersiella fastighetsmarknaden. Vår allmänna bedömning var att den kommersiella fastighetsmarknaden var i balans. När vi nu tar del av statistik från marknaden för kommersiella fastighetsinvesteringar kan vi konstatera att i vissa segment är direktavkastningskraven nere på nivåer som i ett längre perspektiv inte är hållbara.

 • Staten satsar miljoner på innovation

  Digitalt Regeringen satsar 100 miljoner kronor på Smart Built Environment 2016-2019 och därefter utökas nog budgeten för projektet som fortsätter fram till 2028.

 • Norsk ex-minister till SBB:s styrelse

  Börs, Styrelse Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har kallat till en extrastämma där en av frågorna blir val av ny styrelseledamot. I kallelsen skriver bolaget att aktieägare föreslagit att styrelsen utökas med en person och att man utser Anne-Grethe Strøm-Erichsen till ny ledamot.

 • ANNONS
 • Lund växer inifrån

  Bostäder - Syd I området runt Öresundsvägen, Västerbro, planeras för en omvandling från industriområde till blandad stad. Byggnadsnämnden har godkänt översiktsplanen för vidare beslut av kommunfullmäktige. 

 • ANNONS
 • Nästan tusen nya bostäder i Brunnshög

  Bostäder - Syd Byggnadsnämnden har under torsdagen antagit två stora detaljplaner på Brunnshög, Lund. Planerna gör det möjligt att bygga både bostäder, kontor och service.

 • Byggmiljoner läggs i fel kassa

  Ekonomi Förra året fick Trollhättan 18 miljoner kronor av staten för att öka bostadsbyggandet, men pengarna har i stället hamnat i kommunens allmänna kassa. Det rapporterar P4 Väst. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x