+
Christofer Bernebring, Anna-Karin Eriksson och Fredrik Edlund är Rikshems nya regionchefer. Foto: Rikshem.
 • Sven-Göran Svensson lämnar Rikshem

  PUBLICERAD 2017-05-10 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-05-10 16:44

  Textstorlek

  Dela med andra

  Rikshem kommer i sommar att genomföra en organisationsförändring, som bland annat betyder att ledningsgruppen får en ny sammansättning. I samband med omorganisationen lämnar förvaltningschefen Sven-Göran Svensson bolaget.

  Syftet med omorganisationen är enligt ett pressmeddelande att ”på ett tydligare sätt knyta samman utvecklingen av affären med hållbarhetsarbetet”. Bolaget ser också ett behov av ökad lokal närvaro.

  – Vi gör en organisationsförändring med affärsmässighet och hållbarhet i fokus samtidigt som vi får en tydligare lokal närvaro med ännu kortare beslutsvägar. Rikshem är ett starkt företag med stor betydelse för kommunernas utveckling. Med den nya organisationen kommer vi att skapa bättre förutsättningar för att fortsätta vår tillväxtresa på ett lönsamt sätt samtidigt som vi bidrar till samhället, säger Sophia Mattsson-Linnala, vd på Rikshem.

  Organisationsförändringen innebär att förvaltningsorganisationen delas upp i tre regioner: Mälardalen, norra Sverige samt södra Sverige. Det innebär att rollen som förvaltningschef, som Sven-Göran Svensson är idag, försvinner. Han kommer att gå i pension, samtidigt som de tre regioncheferna tar istället plats i ledningsgruppen: Fredrik Edlund, Christofer Bernebring och Anna-Karin Eriksson.

  – Jag vill rikta ett stort tack till Sven-Göran Svensson för hans gedigna och mycket uppskattade insatser för Rikshem. Särskilt betydelsefullt var det ansvar Sven-Göran tog som tf vd under 2016 och som gav bolaget viktig kontinuitet och handlingskraft, säger Sophia Mattsson-Linnala.

  Det var i mars förra året som Svensson tog över som tf vd, efter att Rikshems ägare Fjärde AP-fonden och AMF meddelat att man ville entlediga dåvarande vd:n Jan-Erik Höjvall efter en stormig vår. Bland annat genomfördes en granskning av bolaget av KPMG där man hittade ”flera avvikelser”. Tidigare under våren fick bolagets dåvarande vice vd Ilija Batljan sparken, efter att styrelsen fått kännedom om att han initierat större fastighetsaffärer i eget bolag utan att informera styrelsen, något som gjort att förtroendet för honom försvunnit.

  Ny ledningsgrupp
  Framöver kommer ännu en person att ingå i ledningsgruppen – just nu pågår rekrytering av en chef för affärs- och hållbarhetsutveckling.

  Den nya organisationen träder i kraft den 1 juni 2017. Ledningsgruppen kommer därmed att bestå av:

  • Sophia Mattsson-Linnala, vd
  • Hans Ragnarsson, CFO
  • Catharina Kandel, tf HR-chef
  • Jennie Wolmestad, kommunikationschef
  • Carl Conradi, chefsjurist
  • Fredrik Edlund, regionchef Mälardalen
  • Christofer Bernebring, regionchef Södra Sverige
  • Anna-Karin Eriksson, regionchef Norra Sverige
  • Vakant, affärs- och hållbarhetsutvecklingschef

  Maria Nordlander

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Smart bygge i Buiksloterham

  Hållbarhet Släpp regelboken, låt människor bygga själva, men sätt ribban högt vad gäller hållbarhet. Välkommen till området Buiksloterham i norra Amsterdam som blivit ett omtalat exempel för cirkulär ekonomi och ett så kallat living lab för andra nederländska bostadsområden.

 • Höjvall tar över rodret i Amasten

  Rekrytering Rikshems förre vd Jan-Erik Höjvall återvänder till en operativ roll som vd i ett publikt bolag när han tar över vd-stolen på Amasten. David Dahlgren som lett bolaget de senaste tre åren lämnar posten som vd sedan han och styrelsen haft olika uppfattningar om hyr bolagets tillväxtstrategi skall implementeras och tidplanen för dess notering på Stockholmsbörsens huvudlista.

 • Klart för fler studentbostäder

  Studentbostäder Regeringen lovar att bygga minst 21 000 nya studentbostäder till 2026. Det framkom vid en presskonferens på onsdagen.

 • ANNONS
 • Åfors lämnar Link och Torslanda

  Nyheter Caesar Åfors som varit extern vd för Torslanda Property Investment och Link Propp Investment sedan bolagen bildades av Catella 2014 har meddelat styrelserna för bolagen att han lämnar sina uppdrag i bolagen, på grund av tidsbrist.

 • ANNONS
 • Nina Ekman går till Newsec

  Rekrytering Nina Ekman har rekryterats till Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, där hon blir senior kommunikationskonsult.

 • Magnolias ledningsgrupp växer

  Rekrytering Magnolia Bostad rekryterar Stefan Berg till rollen som chef affärsutveckling med plats i ledningsgruppen. Samtidigt tillträder Erik Rune som COO.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x