+
Christofer Bernebring, Anna-Karin Eriksson och Fredrik Edlund är Rikshems nya regionchefer. Foto: Rikshem.
 • Sven-Göran Svensson lämnar Rikshem

  PUBLICERAD 2017-05-10 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-05-10 16:44

  Textstorlek

  Dela med andra

  Rikshem kommer i sommar att genomföra en organisationsförändring, som bland annat betyder att ledningsgruppen får en ny sammansättning. I samband med omorganisationen lämnar förvaltningschefen Sven-Göran Svensson bolaget.

  Syftet med omorganisationen är enligt ett pressmeddelande att ”på ett tydligare sätt knyta samman utvecklingen av affären med hållbarhetsarbetet”. Bolaget ser också ett behov av ökad lokal närvaro.

  – Vi gör en organisationsförändring med affärsmässighet och hållbarhet i fokus samtidigt som vi får en tydligare lokal närvaro med ännu kortare beslutsvägar. Rikshem är ett starkt företag med stor betydelse för kommunernas utveckling. Med den nya organisationen kommer vi att skapa bättre förutsättningar för att fortsätta vår tillväxtresa på ett lönsamt sätt samtidigt som vi bidrar till samhället, säger Sophia Mattsson-Linnala, vd på Rikshem.

  Organisationsförändringen innebär att förvaltningsorganisationen delas upp i tre regioner: Mälardalen, norra Sverige samt södra Sverige. Det innebär att rollen som förvaltningschef, som Sven-Göran Svensson är idag, försvinner. Han kommer att gå i pension, samtidigt som de tre regioncheferna tar istället plats i ledningsgruppen: Fredrik Edlund, Christofer Bernebring och Anna-Karin Eriksson.

  – Jag vill rikta ett stort tack till Sven-Göran Svensson för hans gedigna och mycket uppskattade insatser för Rikshem. Särskilt betydelsefullt var det ansvar Sven-Göran tog som tf vd under 2016 och som gav bolaget viktig kontinuitet och handlingskraft, säger Sophia Mattsson-Linnala.

  Det var i mars förra året som Svensson tog över som tf vd, efter att Rikshems ägare Fjärde AP-fonden och AMF meddelat att man ville entlediga dåvarande vd:n Jan-Erik Höjvall efter en stormig vår. Bland annat genomfördes en granskning av bolaget av KPMG där man hittade ”flera avvikelser”. Tidigare under våren fick bolagets dåvarande vice vd Ilija Batljan sparken, efter att styrelsen fått kännedom om att han initierat större fastighetsaffärer i eget bolag utan att informera styrelsen, något som gjort att förtroendet för honom försvunnit.

  Ny ledningsgrupp
  Framöver kommer ännu en person att ingå i ledningsgruppen – just nu pågår rekrytering av en chef för affärs- och hållbarhetsutveckling.

  Den nya organisationen träder i kraft den 1 juni 2017. Ledningsgruppen kommer därmed att bestå av:

  • Sophia Mattsson-Linnala, vd
  • Hans Ragnarsson, CFO
  • Catharina Kandel, tf HR-chef
  • Jennie Wolmestad, kommunikationschef
  • Carl Conradi, chefsjurist
  • Fredrik Edlund, regionchef Mälardalen
  • Christofer Bernebring, regionchef Södra Sverige
  • Anna-Karin Eriksson, regionchef Norra Sverige
  • Vakant, affärs- och hållbarhetsutvecklingschef

  Maria Nordlander

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Masthuggskajen går ut på granskning

  Bostäder, Väst Detaljplanen för Masthuggskajen, en del av Göteborgs stora stadsutvecklingsprojekt Älvstaden, går ut på granskning under sommaren. 1 200 bostäder och 6 000 nya arbetsplatser ingår i planen.

 • Regeringen har valt det tuffaste alternativet

  Fastighetsmarknad Regeringen har presenterat ett nytt skatteförslag som bland annat innebär en minskad rätt till ränteavdrag. Förslaget går snart ut på remiss och väntas kunna träda ikraft i mitten av 2018. Fastighetsnytt har ställt fem korta frågor till Ulla Werkell.

 • ANNONS
  • Mengus säljer Sthlm HUB

   Fastighetsmarknad Mengus säljer tomträttsfastigheten Sthlm HUB till Union Investment. Fastigheten på Vasagatan 12 mitt emot Stockholms Centralstation, som köptes av Mengus i december 2014, är fullt uthyrd. De största hyresgästerna är Daniel Wellington, Cerner och Meritmind.

  • Castellum satsar på digitalisering

   Kontor Castellum initierar ett pilotprojekt som drivs av det egna innovationslabbet Castellum Next20 och sjösätts inom kort. Förhoppningen är att förenkla livspusslet för de 250 000 människor som arbetar i bolagets 700 fastigheter.

 • Regeringen: ”byggrätter ska bebyggas”

  Bostadsfrågan Regeringen startar en ny utredning som ska säkerställa att byggrätter som redan finns i detaljplaner också bebyggs. Utredare blir Vänsterpartiets bostadspolitiska talesperson Nooshi Dadgostar.

 • ANNONS
 • Hyr ut i The Block

  Uthyrning Profi Fastigheter har tecknat hyresavtal med Byggmax om 2 100 kvadratmeter kontor i fastigheten The Block i Solna.

 • JM bygger 240 bostäder i Österåker

  Bostäder JM säljer en fastighet och förvärvar två i Österåker norr om Stockholm. De förvärvade fastigheterna beräknas kunna utvecklas till 240 nya bostäder.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x