+
Infrastrukturminister Anna Johansson. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet.
 • Inrättar statligt råd för utvecklingen av Arlanda

  PUBLICERAD 2017-05-17 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-05-17 15:51

  Textstorlek

  Dela med andra

  På onsdagen aviserade infrastrukturminister Anna Johansson (S) att ett särskilt Arlandaråd ska inrättas, med uppgift att bidra till regeringens arbete med att på lång sikt utveckla Arlanda flygplats.

  Avsikten är att under regeringssammanträder på torsdagen ta beslut om att tillsätta rådet som ska jobba med utvecklingen av själva flygplatsen, luftrummet och anslutande infrastruktur. Tillsättandet av rådet sker inom ramen för den svenska flygstrategin som regeringen lanserade i januari.

  – Att utveckla Arlanda är viktigt både för jobben genom att främja Sverige som besöks- och handelsnation, bättre tillgänglighet men även för minskad klimatpåverkan och ökat byggande. Jag är särskilt glad över att rådet får en bred sammansättning och består av personer med mycket hög kompetens från många olika områden, säger infrastrukturminister Anna Johansson.

  Infrastrukturminister Anna Johansson kommer att vara ordförande för rådet som kommer fungera som ett rådgivande organ för utbyte av erfarenheter mellan berörda aktörer. Från regeringen deltar även närings- och innovationsminister Mikael Damberg och miljöminister Karolina Skog.

  Rådet består i övrigt av följande personer:

  • Generaldirektör Lena Erixon, Trafikverket
  • Generaldirektör Ann Persson Grivas, Luftfartsverket
  • Vd Jonas Abrahamsson, Swedavia
  • Ordföranden Jacob Wallenberg, Investor
  • Vd Maria Rankka, Stockholms handelskammare
  • Ordföranden Lena Micko, SKL
  • Kommundirektör Ulf Bergh, Sigtuna kommun
  • Egenföretagaren Peter Norman
  • Ordförande Anders Sundström, Kooperativa förbundet
  • Landshövding Chris Heister, Stockholms län

  Rådet består av ordinarie ledamöter men för enskilda rådsmöten kan ytterligare personer bjudas in beroende på dagordningen för det aktuella mötet.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Smart bygge i Buiksloterham

  Hållbarhet Släpp regelboken, låt människor bygga själva, men sätt ribban högt vad gäller hållbarhet. Välkommen till området Buiksloterham i norra Amsterdam som blivit ett omtalat exempel för cirkulär ekonomi och ett så kallat living lab för andra nederländska bostadsområden.

 • Höjvall tar över rodret i Amasten

  Rekrytering Rikshems förre vd Jan-Erik Höjvall återvänder till en operativ roll som vd i ett publikt bolag när han tar över vd-stolen på Amasten. David Dahlgren som lett bolaget de senaste tre åren lämnar posten som vd sedan han och styrelsen haft olika uppfattningar om hyr bolagets tillväxtstrategi skall implementeras och tidplanen för dess notering på Stockholmsbörsens huvudlista.

 • Klart för fler studentbostäder

  Studentbostäder Regeringen lovar att bygga minst 21 000 nya studentbostäder till 2026. Det framkom vid en presskonferens på onsdagen.

 • ANNONS
 • Åfors lämnar Link och Torslanda

  Nyheter Caesar Åfors som varit extern vd för Torslanda Property Investment och Link Propp Investment sedan bolagen bildades av Catella 2014 har meddelat styrelserna för bolagen att han lämnar sina uppdrag i bolagen, på grund av tidsbrist.

 • ANNONS
 • Nina Ekman går till Newsec

  Rekrytering Nina Ekman har rekryterats till Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, där hon blir senior kommunikationskonsult.

 • Magnolias ledningsgrupp växer

  Rekrytering Magnolia Bostad rekryterar Stefan Berg till rollen som chef affärsutveckling med plats i ledningsgruppen. Samtidigt tillträder Erik Rune som COO.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x