+
Infrastrukturminister Anna Johansson. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet.
 • Inrättar statligt råd för utvecklingen av Arlanda

  PUBLICERAD 2017-05-17 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-05-17 15:51

  Textstorlek

  Dela med andra

  På onsdagen aviserade infrastrukturminister Anna Johansson (S) att ett särskilt Arlandaråd ska inrättas, med uppgift att bidra till regeringens arbete med att på lång sikt utveckla Arlanda flygplats.

  Avsikten är att under regeringssammanträder på torsdagen ta beslut om att tillsätta rådet som ska jobba med utvecklingen av själva flygplatsen, luftrummet och anslutande infrastruktur. Tillsättandet av rådet sker inom ramen för den svenska flygstrategin som regeringen lanserade i januari.

  – Att utveckla Arlanda är viktigt både för jobben genom att främja Sverige som besöks- och handelsnation, bättre tillgänglighet men även för minskad klimatpåverkan och ökat byggande. Jag är särskilt glad över att rådet får en bred sammansättning och består av personer med mycket hög kompetens från många olika områden, säger infrastrukturminister Anna Johansson.

  Infrastrukturminister Anna Johansson kommer att vara ordförande för rådet som kommer fungera som ett rådgivande organ för utbyte av erfarenheter mellan berörda aktörer. Från regeringen deltar även närings- och innovationsminister Mikael Damberg och miljöminister Karolina Skog.

  Rådet består i övrigt av följande personer:

  • Generaldirektör Lena Erixon, Trafikverket
  • Generaldirektör Ann Persson Grivas, Luftfartsverket
  • Vd Jonas Abrahamsson, Swedavia
  • Ordföranden Jacob Wallenberg, Investor
  • Vd Maria Rankka, Stockholms handelskammare
  • Ordföranden Lena Micko, SKL
  • Kommundirektör Ulf Bergh, Sigtuna kommun
  • Egenföretagaren Peter Norman
  • Ordförande Anders Sundström, Kooperativa förbundet
  • Landshövding Chris Heister, Stockholms län

  Rådet består av ordinarie ledamöter men för enskilda rådsmöten kan ytterligare personer bjudas in beroende på dagordningen för det aktuella mötet.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Masthuggskajen går ut på granskning

  Bostäder, Väst Detaljplanen för Masthuggskajen, en del av Göteborgs stora stadsutvecklingsprojekt Älvstaden, går ut på granskning under sommaren. 1 200 bostäder och 6 000 nya arbetsplatser ingår i planen.

 • Regeringen har valt det tuffaste alternativet

  Fastighetsmarknad Regeringen har presenterat ett nytt skatteförslag som bland annat innebär en minskad rätt till ränteavdrag. Förslaget går snart ut på remiss och väntas kunna träda ikraft i mitten av 2018. Fastighetsnytt har ställt fem korta frågor till Ulla Werkell.

 • ANNONS
  • Mengus säljer Sthlm HUB

   Fastighetsmarknad Mengus säljer tomträttsfastigheten Sthlm HUB till Union Investment. Fastigheten på Vasagatan 12 mitt emot Stockholms Centralstation, som köptes av Mengus i december 2014, är fullt uthyrd. De största hyresgästerna är Daniel Wellington, Cerner och Meritmind.

  • Castellum satsar på digitalisering

   Kontor Castellum initierar ett pilotprojekt som drivs av det egna innovationslabbet Castellum Next20 och sjösätts inom kort. Förhoppningen är att förenkla livspusslet för de 250 000 människor som arbetar i bolagets 700 fastigheter.

 • Regeringen: ”byggrätter ska bebyggas”

  Bostadsfrågan Regeringen startar en ny utredning som ska säkerställa att byggrätter som redan finns i detaljplaner också bebyggs. Utredare blir Vänsterpartiets bostadspolitiska talesperson Nooshi Dadgostar.

 • ANNONS
 • Hyr ut i The Block

  Uthyrning Profi Fastigheter har tecknat hyresavtal med Byggmax om 2 100 kvadratmeter kontor i fastigheten The Block i Solna.

 • JM bygger 240 bostäder i Österåker

  Bostäder JM säljer en fastighet och förvärvar två i Österåker norr om Stockholm. De förvärvade fastigheterna beräknas kunna utvecklas till 240 nya bostäder.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x