+
Lena Boberg är vd på ICA Fastigheter. Foto: ICA Fastigheter.
 • ICA miljardsäljer till Secore

  PUBLICERAD 2017-05-22 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-05-22 15:22

  Textstorlek

  Dela med andra

  ICA Fastigheter säljer tolv butiksfastigheter till Secore Fastigheter, som ägs av ICA själva tillsammans med Första AP-fonden. Fastighetsvärdet uppgår till 1 047 miljoner kronor.

  De tolv fastigheterna har en total yta på 38 400 kvadratmeter, med ICA och Apotek Hjärtat som största hyresgäster.

  – Försäljningen ligger i linje med ICA Fastigheters strategi att behålla inflytande över marknadsplatserna samtidigt som kapital frigörs för framtida investeringar. Affären ligger också i linje med Secore Fastigheters strategi att långsiktigt äga, utveckla och stärka marknadsplatser där ICA är huvudsaklig hyresgäst, säger Lena Boberg, vd ICA Fastigheter.

  Reavinsten för hela det avyttrade fastighetsbeståndet uppgår brutto till cirka 300 miljoner kronor.

  De tolv butiksfastigheterna innefattar ICA Nära Norrfjärden, ICA Supermarket Alvesta, ICA Supermarket Hönö, ICA Supermarket Skanör, ICA Supermarket Älvsbyn, ICA Supermarket Örkelljunga, ICA Kvantum Gällivare, ICA Kvantum Kiruna, ICA Kvantum Klippan, ICA Kvantum Landskrona, Maxi ICA Stormarknad Hudiksvall och Maxi ICA Stormarknad Ljungby.

  Catella var säljarens rådgivare i affären.

  Redaktionen

  1 kommentarer

  1. Paul bertilzon 2017-08-16

   Finns intresse att köpa Toppengallerian i Höllviken ?

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Kicki Björklund: Låt hyresgästerna visa vägen

  Krönikor, Valåret 2018 Att bidra till utvecklingen av stadens utsatta områden är ett av fastighetsbranschens absolut viktigaste uppdrag. Som fastighetsägare har vi en direkt påverkan på de miljöer vi verkar i och har därför skyldighet att ta vår del av ansvaret. Men ska det bli skillnad på riktigt måste de boende involveras – hela vägen.  

 • Skanska bygger i Västra Hamnen

  Transaktioner - Syd Malmö stads tekniska nämnd klubbade på tisdagen igenom försäljningen av en fastighet i Västra Hamnen för över 29 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. 

 • Carlsberg hyr lokal av Castellum

  Logistik/Lager Carlsberg Sverige tecknar avtal om en lagerlokal i Rosersberg, strax utanför Stockholm. ”Det är jätteroligt”, säger Anders Hägglund, affärsområdeschef på Castellum.

 • ANNONS
 • Hufvudstaden hyr ut i Göteborg

  Uthyrning väst Hufvudstaden etablerar Galleri Fredstan på Södra Hamngatan 55 i Göteborg. Uthyrningen omfattar 1500 kvadratmeter och galleriet slår upp dörrarna den 16 mars 2018. Det är företaget Nordic Exhibitions och Event AB som ligger bakom satsningen. 

 • ANNONS
 • Gråzon om flyttkedjornas effekt

  Valåret 2018 Att hävda att nybyggnationen resulterar i större rörlighet som frigör billiga bostäder och sänker trösklarna på bostadsmarknaden är ett populärt argument, men det saknas enligt forskare empiriska belägg. Tvärtom fungerar flyttkedjorna såpass dåligt att resurssvaga hushåll ofta hamnar i botten.

 • Riksbyggen växer inom förvaltning

  Fastighetsmarknad, Transaktioner Riksbyggen förvärvar Agenta Förvaltning och utökar därmed affärsområdet fastighetsförvaltning. Det förvärvade bolaget förvaltar 450 bostadsrättsföreningar framför allt i Stockholm. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x