+
Visionsbild. Bild: Arkitema Arkitekter. Visionsbild. Bild: Arkitema Arkitekter.
 • HSB tar över förvaltningen på Albyberget

  PUBLICERAD 2017-05-10 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-05-10 14:08

  Textstorlek

  Dela med andra

  HSB Södertörn har vunnit upphandlingen av totaltförvaltningen för Titanias över 700 nyproducerade bostäder på Albyberget i Botkyrka söder om Stockholm.

  På Albyberget pågår bygget av de totalt 709 bostadsrätterna för fullt just nu. Bostäderna byggs i 14 bostadshus, med tre föreningar – som HSB alltså kommer att leverera förvaltningstjänster till.

  – Det ska bli oerhört spännande att jobba tillsammans med de nya föreningarna som får sin första inflyttning 25 juni i år. 2019 står alla husen på plats i den nya stadsdelen på Albyberget som heter Tingstorget, säger Jimmy Bergman, förvaltningschef på HSB Södertörn.

  Fastighetsnytt har tidigare skrivit om utvecklingen på Albyberget. Det var under våren 2014 som kommunen bjöd in till den markanvisningstävling som sedermera Titania vann. Investeringen på Tingstorget ligger på cirka en miljard kronor, fördelat på tre år.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Läge för öronmärkning?

  Fastighetsmarknad, Rekrytering En grundläggande pusselbit för att arbetsmarknaden ska fungera är att människor utbildar sig – gärna till de yrken som behöver arbetskraft. Var ligger ansvaret för att matchningen blir rätt? Måste branschen bli bättre på att själva påverka utbildningarna? Fastighetsnytt träffar Helene Hellmark Knutsson (S), minister för högre utbildning och forskning.

 • Gapet till marknadshyror har inte ökat

  Tomas Pousette Hyrorna i Stockholm skulle i genomsnitt höjas med 25-35 procent om marknadshyror infördes. Gapet mellan marknadshyror och faktiska hyror har emellertid inte ökat under de senaste 50 åren. Det visar en rapport som gjorts på uppdrag av Finanspolitiska rådet.

 • NCC säljer logistikprojekt i Upplands Bro

  Logistik/Lager Byggjätten NCC säljer Önskebrunnen i Brunna till NREP Logicenters för ett fastighetsvärde om cirka 150 miljoner kronor.

 • ANNONS
 • Stigande skulder oroar Riksbanken

  Ekonomi Hushållens lån uppgår till 3 784 miljarder kronor där nästan 80 procent utgörs av bostadslån i bank och bostadsinstitut. Riksbanken varnar för att hushållens höga skuldsättning utgör ett allvarligt hot mot den finansiella och den makroekonomiska stabiliteten.

 • ANNONS
 • Trianon köper Entré

  Transaktioner - Syd Malmöbaserade fastighetsbolaget Trianon har köpt det problemtyngda köpcentret Entré i östra Malmö från tyska Commerz Real i en mycket överraskande affär.

 • Ny vd på Stenungsundshem

  Rekrytering, Väst Ted Lärnhem blir ny vd på Stenungsundshem. Han efterträder därmed Ulf Lindén som lämnade bolaget för rollen som marknadsområdeschef på Platzer i början av året.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x Visionsbild. Bild: Arkitema Arkitekter.