+
Visionsbild: Metod Arkitekter.
 • 900 nya bostäder i Uppsala

  PUBLICERAD 2017-05-05 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-05-05 09:07

  Textstorlek

  Dela med andra

  Uppsala kommun går vidare med planerna på att bygga 900 nya bostäder i kvarteret Vapenhuset, i området mellan Gamla Uppsala och Gränby. Det beslutades på Plan- och byggnadsnämndens senaste möte.

  I planen föreslås nya hus längs med Vattholmavägen och Råbyvägen och nya flerbostadshus på bostadsgårdar vid de hus som redan finns på platsen. Sammantaget handlar det om 900 nya lägenheter. I bottenvåningarna längs Råbyvägen och Vattholmavägen ska det finnas lokaler för handel och centrumverksamhet.

  Dessutom föreslås att en förskola rivs och ersätts med flerfamiljshus. För att kompensera för förskolan och på sikt skapa fler förskoleplatser i området föreslås två nya tomter för förskolor.

  – Vi behöver en större innerstad som står i proportion till att Uppsala är Sveriges fjärde storstad. Det här beslutet bidrar till att nå kommunens mål om 3 000 nya bostäder per år, säger Erik Pelling (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden.

  Vattholmavägen och Råbyvägen framhålls i Uppsala kommuns översiktsplan som ett stadsstråk, ett stråk som binder samman innerstaden och olika delar av stadens ytterområden och är även huvudstråk för kollektivtrafiken. Längs stadsstråken vill kommunen se fler bostäder och lokaler för vardagsservice, restauranger och butiker.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Läge för öronmärkning?

  Fastighetsmarknad, Rekrytering En grundläggande pusselbit för att arbetsmarknaden ska fungera är att människor utbildar sig – gärna till de yrken som behöver arbetskraft. Var ligger ansvaret för att matchningen blir rätt? Måste branschen bli bättre på att själva påverka utbildningarna? Fastighetsnytt träffar Helene Hellmark Knutsson (S), minister för högre utbildning och forskning.

 • Gapet till marknadshyror har inte ökat

  Tomas Pousette Hyrorna i Stockholm skulle i genomsnitt höjas med 25-35 procent om marknadshyror infördes. Gapet mellan marknadshyror och faktiska hyror har emellertid inte ökat under de senaste 50 åren. Det visar en rapport som gjorts på uppdrag av Finanspolitiska rådet.

 • NCC säljer logistikprojekt i Upplands Bro

  Logistik/Lager Byggjätten NCC säljer Önskebrunnen i Brunna till NREP Logicenters för ett fastighetsvärde om cirka 150 miljoner kronor.

 • ANNONS
 • Stigande skulder oroar Riksbanken

  Ekonomi Hushållens lån uppgår till 3 784 miljarder kronor där nästan 80 procent utgörs av bostadslån i bank och bostadsinstitut. Riksbanken varnar för att hushållens höga skuldsättning utgör ett allvarligt hot mot den finansiella och den makroekonomiska stabiliteten.

 • ANNONS
 • Trianon köper Entré

  Transaktioner - Syd Malmöbaserade fastighetsbolaget Trianon har köpt det problemtyngda köpcentret Entré i östra Malmö från tyska Commerz Real i en mycket överraskande affär.

 • Ny vd på Stenungsundshem

  Rekrytering, Väst Ted Lärnhem blir ny vd på Stenungsundshem. Han efterträder därmed Ulf Lindén som lämnade bolaget för rollen som marknadsområdeschef på Platzer i början av året.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x