+
Ylva Lageson. Foto: Alexander Mahmoud.
 • Rekryterar vd till Nobelhuset

  PUBLICERAD 2017-04-21 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-04-21 13:11

  Textstorlek

  Dela med andra

  Ylva Lageson har rekryterats till rollen som vd i Nobelhuset AB. Hon efterträder Susanne Lindh som lämnar på egen begäran.

  Nobelhuset AB har som uppgift att projektera, uppföra, äga, förvalta och utveckla Nobel Center i Stockholm. Ylva Lageson kommer närmast från rollen som vice divisionschef för NCC Building Sverige.

  -Vi är glada över att kunna rekrytera Ylva Lageson i en fas då Nobel Center snart övergår från planering till att realiseras. Susanne Lindh har med stort engagemang, framgångsrikt drivit projektet framåt i rollen som vd sedan 2014. Jag är övertygad om att Ylva Lageson, med sin mångåriga erfarenhet av stora byggprojekt, har helt rätt profil och kompetens för att ta projektet vidare, säger Lars Heikensten, styrelseordförande i Nobelhuset AB och vd för Nobelstiftelsen.

  Susanne Lindh  lämnar hon på egen begäran rollen som vd för att kunna trappa ner och driva verksamhet i eget bolag.

  Ylva Lageson tillträder i augusti 2017.

  1 kommentarer

  1. Bo Lagerqvist 2017-04-24

   ”Övergår från planering till att realiseras ”

   Nåja, det väntar domstolsförhandlingar först och ingen vet om projektet någonsin kommer att realiseras. Laglighetsfrågan ligger Kammarrätten som beviljade prövningstillstånd i februari 2017 och detaljplanen ligger i Mark- och Miljödomstolen. Lite märkligt att man har en så pass stor stab sedan många år innan saken är klar, men det är enligt uppgift sponsorpengar som betalar driften. Det fattas dock ännu runt 100 milj. kr. i sponsormedel.
   Så gott som samtliga remissinstanser som yttrat sig är av olika skäl negativa till planen och enligt en undersökning av DN/IPSOS är bara 22 % av allmänheten för projektet.
   Professor Assar Lindbeck har en intressant syn på projektet: https://www.youtube.com/watch?v=vF5ud-eVj9Q

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x Ylva Lageson. Foto: Alexander Mahmoud.