+
 • NREP startar logistikfond på 10,5 miljarder

  PUBLICERAD 2017-04-18 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-04-18 07:57

  Textstorlek

  Dela med andra

  NREP har tillsammans med ett antal stora institutionella investerare bildat en ny logistikfond, NREP Logistics Property Fund, som med en initial portfölj om 49 fastigheter och ett initialt fastighetsvärde om 10,5 miljarder kronor är Nordens största logistikfond.

  De institutioner som investerat i fonden är Första AP-fonden, PFA Pension, tre danska pensionsfonder samt Allianz och Helaba Invest. Enligt ett pressmeddelande från NREP ska fonden ha en strategisk och långsiktig approach till den nordiska logistikmarknaden och plattformen ska växa gradvis över tid.

  Enligt samma pressmeddelande består fondens portfölj av moderna fastigheter omfattande över en miljon kvadratmeter, belägna i alla viktiga logistikhubbar och med en genomsnittlig kontraktslängd om åtta år. Fastigheterna kommer att förvaltas av Logicenters som är NREP:s förvaltningsplattform.

  I en kommentar skriver Johan Temse, investment manager på Första AP-fonden, att fonden ser investeringar i logistikfastigheter som ett intressant sätt att dra nytta av framtida global handel, konsumtion, e-handel och förändringar i leverantörskedjans utformning.

  Rickard Dahlberg, CIO på NREP, säger i en kommentar att man är tacksamma för att ha hittat en grupp kunniga investerare som delar NREP:s vision för hur man skapar stabilt långsiktigt värde på den nordiska logistikmarknaden.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x