+
 • NREP startar logistikfond på 10,5 miljarder

  PUBLICERAD 2017-04-18 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-04-18 07:57

  Textstorlek

  Dela med andra

  NREP har tillsammans med ett antal stora institutionella investerare bildat en ny logistikfond, NREP Logistics Property Fund, som med en initial portfölj om 49 fastigheter och ett initialt fastighetsvärde om 10,5 miljarder kronor är Nordens största logistikfond.

  De institutioner som investerat i fonden är Första AP-fonden, PFA Pension, tre danska pensionsfonder samt Allianz och Helaba Invest. Enligt ett pressmeddelande från NREP ska fonden ha en strategisk och långsiktig approach till den nordiska logistikmarknaden och plattformen ska växa gradvis över tid.

  Enligt samma pressmeddelande består fondens portfölj av moderna fastigheter omfattande över en miljon kvadratmeter, belägna i alla viktiga logistikhubbar och med en genomsnittlig kontraktslängd om åtta år. Fastigheterna kommer att förvaltas av Logicenters som är NREP:s förvaltningsplattform.

  I en kommentar skriver Johan Temse, investment manager på Första AP-fonden, att fonden ser investeringar i logistikfastigheter som ett intressant sätt att dra nytta av framtida global handel, konsumtion, e-handel och förändringar i leverantörskedjans utformning.

  Rickard Dahlberg, CIO på NREP, säger i en kommentar att man är tacksamma för att ha hittat en grupp kunniga investerare som delar NREP:s vision för hur man skapar stabilt långsiktigt värde på den nordiska logistikmarknaden.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Läge för öronmärkning?

  Fastighetsmarknad, Rekrytering En grundläggande pusselbit för att arbetsmarknaden ska fungera är att människor utbildar sig – gärna till de yrken som behöver arbetskraft. Var ligger ansvaret för att matchningen blir rätt? Måste branschen bli bättre på att själva påverka utbildningarna? Fastighetsnytt träffar Helene Hellmark Knutsson (S), minister för högre utbildning och forskning.

 • Gapet till marknadshyror har inte ökat

  Tomas Pousette Hyrorna i Stockholm skulle i genomsnitt höjas med 25-35 procent om marknadshyror infördes. Gapet mellan marknadshyror och faktiska hyror har emellertid inte ökat under de senaste 50 åren. Det visar en rapport som gjorts på uppdrag av Finanspolitiska rådet.

 • NCC säljer logistikprojekt i Upplands Bro

  Logistik/Lager Byggjätten NCC säljer Önskebrunnen i Brunna till NREP Logicenters för ett fastighetsvärde om cirka 150 miljoner kronor.

 • ANNONS
 • Stigande skulder oroar Riksbanken

  Ekonomi Hushållens lån uppgår till 3 784 miljarder kronor där nästan 80 procent utgörs av bostadslån i bank och bostadsinstitut. Riksbanken varnar för att hushållens höga skuldsättning utgör ett allvarligt hot mot den finansiella och den makroekonomiska stabiliteten.

 • ANNONS
 • Trianon köper Entré

  Transaktioner - Syd Malmöbaserade fastighetsbolaget Trianon har köpt det problemtyngda köpcentret Entré i östra Malmö från tyska Commerz Real i en mycket överraskande affär.

 • Ny vd på Stenungsundshem

  Rekrytering, Väst Ted Lärnhem blir ny vd på Stenungsundshem. Han efterträder därmed Ulf Lindén som lämnade bolaget för rollen som marknadsområdeschef på Platzer i början av året.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x