+
Kvarteret Brännaren, Sorgenfri. Illustration: Ludvig von Hofsten, Malmö stadsbyggnadskontor.
 • Malmö stad köper av Kungsleden

  PUBLICERAD 2017-04-25 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-04-25 15:37

  Textstorlek

  Dela med andra

  Malmö stad förvärvar fastigheten Brännaren 8 i  stadsdelen Sorgenfri av Kungsleden och köpeskillingen uppgår till 79 miljoner.

  Befintlig kontorsbyggnad ska utvecklas till grundskola för 550 elever och en idrottshall med bostäder ovanpå. Tekniska nämnden godkände idag avtalet, som innebär startskottet för omvandlingen av kvarteret Brännaren i stadsdelen Sorgenfri.

  Fastigheten Brännaren 8 ligger intill Agneslundsvägen i Sorgenfri. Den är 6 818 kvadratmeter stor och bebyggd med en kontorsbyggnad om 5 395 kvadratmeter lokalarea.  I dagsläget används byggnaden som kontor och är fullt uthyrd.

  – En gedigen, befintlig kontorsbyggnad kan nu omvandlas till grundskola. Det här är ett stort steg framåt i omvandlingen av industrikvarteren i Sorgenfri och en tydlig signal om att turen nu kommit till kvarteret Brännaren, nästa kvarter ut efter Spårvägen, där byggandet av omkring 800 nya bostäder just nu pågår för fullt, säger Jan Johansson, fastighetskontorets projektledare för Sorgenfri.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x Kvarteret Brännaren, Sorgenfri. Illustration: Ludvig von Hofsten, Malmö stadsbyggnadskontor.