+
Fastigheten ligger på Torsgatan, med Bonnierhuset i bakgrunden. Foto: Wikimedia.
 • Grönt ljus för Castellums Stockholmsaffär

  PUBLICERAD 2017-04-19 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-04-19 09:38

  Textstorlek

  Dela med andra

  Kommunfullmäktige i Stockholm godkände på sitt senaste möte en av de största fastighetstransaktionerna i Sverige hittills i år – Castellums köp av Stockholm Vattens gamla huvudkontor för 780 miljoner kronor.

  Det var i februari som Castellum aviserade investeringen i fastigheten Sabbatsberg 24. Den välkända fastigheten rymde tidigare Stockholm Vattens huvudkontor och har idag en uthyrningsbar area om cirka 11 500 kvadratmeter samt en befintlig outnyttjad byggrätt om cirka 1 500 kvadratmeter.

  Affären var villkorad av ett godkännande i Stockholm kommunfullmäktige, som nu alltså finns på plats. Bolaget tillträder därmed fastigheten den 2 maj.

  Vi ser fram emot både att utveckla den befintliga byggnaden och dessutom bidra med nya kommersiella ytor mitt i hjärtat av Stockholm”, säger Henrik Saxborn, Castellums koncernchef. Detta är ett omfattande utvecklingsprojekt med potential att skapa en profilfastighet samtidigt som vi behåller fastighetens unika karaktär. Läget är fantastiskt och vi kan nu effektivisera vår förvaltning genom samordning med vårt befintliga bestånd.

  Castellum kommer att finansiera förvärvet genom befintliga, outnyttjade krediter.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x