+
Fastigheten ligger på Torsgatan, med Bonnierhuset i bakgrunden. Foto: Wikimedia.
 • Grönt ljus för Castellums Stockholmsaffär

  PUBLICERAD 2017-04-19 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-04-19 09:38

  Textstorlek

  Dela med andra

  Kommunfullmäktige i Stockholm godkände på sitt senaste möte en av de största fastighetstransaktionerna i Sverige hittills i år – Castellums köp av Stockholm Vattens gamla huvudkontor för 780 miljoner kronor.

  Det var i februari som Castellum aviserade investeringen i fastigheten Sabbatsberg 24. Den välkända fastigheten rymde tidigare Stockholm Vattens huvudkontor och har idag en uthyrningsbar area om cirka 11 500 kvadratmeter samt en befintlig outnyttjad byggrätt om cirka 1 500 kvadratmeter.

  Affären var villkorad av ett godkännande i Stockholm kommunfullmäktige, som nu alltså finns på plats. Bolaget tillträder därmed fastigheten den 2 maj.

  Vi ser fram emot både att utveckla den befintliga byggnaden och dessutom bidra med nya kommersiella ytor mitt i hjärtat av Stockholm”, säger Henrik Saxborn, Castellums koncernchef. Detta är ett omfattande utvecklingsprojekt med potential att skapa en profilfastighet samtidigt som vi behåller fastighetens unika karaktär. Läget är fantastiskt och vi kan nu effektivisera vår förvaltning genom samordning med vårt befintliga bestånd.

  Castellum kommer att finansiera förvärvet genom befintliga, outnyttjade krediter.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Läge för öronmärkning?

  Fastighetsmarknad, Rekrytering En grundläggande pusselbit för att arbetsmarknaden ska fungera är att människor utbildar sig – gärna till de yrken som behöver arbetskraft. Var ligger ansvaret för att matchningen blir rätt? Måste branschen bli bättre på att själva påverka utbildningarna? Fastighetsnytt träffar Helene Hellmark Knutsson (S), minister för högre utbildning och forskning.

 • Gapet till marknadshyror har inte ökat

  Tomas Pousette Hyrorna i Stockholm skulle i genomsnitt höjas med 25-35 procent om marknadshyror infördes. Gapet mellan marknadshyror och faktiska hyror har emellertid inte ökat under de senaste 50 åren. Det visar en rapport som gjorts på uppdrag av Finanspolitiska rådet.

 • NCC säljer logistikprojekt i Upplands Bro

  Logistik/Lager Byggjätten NCC säljer Önskebrunnen i Brunna till NREP Logicenters för ett fastighetsvärde om cirka 150 miljoner kronor.

 • ANNONS
 • Stigande skulder oroar Riksbanken

  Ekonomi Hushållens lån uppgår till 3 784 miljarder kronor där nästan 80 procent utgörs av bostadslån i bank och bostadsinstitut. Riksbanken varnar för att hushållens höga skuldsättning utgör ett allvarligt hot mot den finansiella och den makroekonomiska stabiliteten.

 • ANNONS
 • Trianon köper Entré

  Transaktioner - Syd Malmöbaserade fastighetsbolaget Trianon har köpt det problemtyngda köpcentret Entré i östra Malmö från tyska Commerz Real i en mycket överraskande affär.

 • Ny vd på Stenungsundshem

  Rekrytering, Väst Ted Lärnhem blir ny vd på Stenungsundshem. Han efterträder därmed Ulf Lindén som lämnade bolaget för rollen som marknadsområdeschef på Platzer i början av året.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x