+
Modell över Barents Center.
 • Avtal klart för Barents Center

  PUBLICERAD 2017-04-13 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-04-13 09:21

  Textstorlek

  Dela med andra

  Efter många turer har Concent slutfört förhandlingarna med BC Investment om försäljning av Barents Center. Bolaget avyttrar projektet till en kontant köpeskilling om 60 miljoner kronor.

  Utöver köpeskillingen kommer köparen även lösa Concents koncernskuld till dotterbolaget Östermyra Bruk AB om cirka 60 miljoner kronor. Köparen ska därutöver tillse att det utestående obligationslånet i Östermyra Bruk återbetalas på tillträdesdagen. Tillträdet är villkorat av BCs finansiering av förvärvet och ska ske så snart som möjligt dock senast 30 juni 2017.

  BC Investemtn kommer dessutom, i samband med avyttringen, tillse att det obligationslån om 200 miljoner plus ränta som emitterades av Östermyra Bruk den 12 september 2016 återbetalas på tillträdesdagen.

  Som en del av transaktionen förvärvar BC Investment AB vidare samtliga aktier i Concent Hotel AB från Concents helägda dotterbolag Concent Utveckling 3 AB.

  Barents Center har i dagsläget en uthyrningsbar area om cirka 58 000 kvadratmeter och bygglov har sedan tidigare erhållits och markarbeten har genomförts. Arbetet med att färdigställa Barents Center har delats upp i två etapper; där färdigställande av första etappen beräknas ske i tredje kvartalet 2018.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Läge för öronmärkning?

  Fastighetsmarknad, Rekrytering En grundläggande pusselbit för att arbetsmarknaden ska fungera är att människor utbildar sig – gärna till de yrken som behöver arbetskraft. Var ligger ansvaret för att matchningen blir rätt? Måste branschen bli bättre på att själva påverka utbildningarna? Fastighetsnytt träffar Helene Hellmark Knutsson (S), minister för högre utbildning och forskning.

 • Gapet till marknadshyror har inte ökat

  Tomas Pousette Hyrorna i Stockholm skulle i genomsnitt höjas med 25-35 procent om marknadshyror infördes. Gapet mellan marknadshyror och faktiska hyror har emellertid inte ökat under de senaste 50 åren. Det visar en rapport som gjorts på uppdrag av Finanspolitiska rådet.

 • NCC säljer logistikprojekt i Upplands Bro

  Logistik/Lager Byggjätten NCC säljer Önskebrunnen i Brunna till NREP Logicenters för ett fastighetsvärde om cirka 150 miljoner kronor.

 • ANNONS
 • Stigande skulder oroar Riksbanken

  Ekonomi Hushållens lån uppgår till 3 784 miljarder kronor där nästan 80 procent utgörs av bostadslån i bank och bostadsinstitut. Riksbanken varnar för att hushållens höga skuldsättning utgör ett allvarligt hot mot den finansiella och den makroekonomiska stabiliteten.

 • ANNONS
 • Trianon köper Entré

  Transaktioner - Syd Malmöbaserade fastighetsbolaget Trianon har köpt det problemtyngda köpcentret Entré i östra Malmö från tyska Commerz Real i en mycket överraskande affär.

 • Ny vd på Stenungsundshem

  Rekrytering, Väst Ted Lärnhem blir ny vd på Stenungsundshem. Han efterträder därmed Ulf Lindén som lämnade bolaget för rollen som marknadsområdeschef på Platzer i början av året.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x