+
Modell över Barents Center.
 • Avtal klart för Barents Center

  PUBLICERAD 2017-04-13 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-04-13 09:21

  Textstorlek

  Dela med andra

  Efter många turer har Concent slutfört förhandlingarna med BC Investment om försäljning av Barents Center. Bolaget avyttrar projektet till en kontant köpeskilling om 60 miljoner kronor.

  Utöver köpeskillingen kommer köparen även lösa Concents koncernskuld till dotterbolaget Östermyra Bruk AB om cirka 60 miljoner kronor. Köparen ska därutöver tillse att det utestående obligationslånet i Östermyra Bruk återbetalas på tillträdesdagen. Tillträdet är villkorat av BCs finansiering av förvärvet och ska ske så snart som möjligt dock senast 30 juni 2017.

  BC Investemtn kommer dessutom, i samband med avyttringen, tillse att det obligationslån om 200 miljoner plus ränta som emitterades av Östermyra Bruk den 12 september 2016 återbetalas på tillträdesdagen.

  Som en del av transaktionen förvärvar BC Investment AB vidare samtliga aktier i Concent Hotel AB från Concents helägda dotterbolag Concent Utveckling 3 AB.

  Barents Center har i dagsläget en uthyrningsbar area om cirka 58 000 kvadratmeter och bygglov har sedan tidigare erhållits och markarbeten har genomförts. Arbetet med att färdigställa Barents Center har delats upp i två etapper; där färdigställande av första etappen beräknas ske i tredje kvartalet 2018.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x