+
Terje Johansson, vd på MKB, Kicki Björklund, vd på Bostadsbolaget och Eva Nygren, vd på Stockholmshem är några av de som sitter i det nya rådet.
 • Tillsätter allmännyttigt integrationsråd

  PUBLICERAD 2017-03-23 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-03-23 13:25

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Bransch- och intresseorganisationen SABO tillsätter ett nationellt, strategiskt integrationsråd med vd:ar från allmännyttiga bolag runt om i landet. Syftet är att främja integration i landets kommuner.

  I januari presenterade SABO resultatet av ett års arbete med att kartlägga kommunernas integrationsarbete. Bland annat kom man fram till att nyproduktion var den enskilt viktigaste frågan för att motverka segregation och att det behövs en översyn av riktlinjer för uthyrning för att sänka trösklarna in på bostadsmarknaden.

  Rådet som nu tillsätts är en förlängning på arbetet, med uppdrag att ta fram förslag på hur samhällets integrationsarbete kan bli bättre.

  –  Kommunerna kan och bör dra nytta av de allmännyttiga bostadsföretagen, det är nödvändigt för en bättre integration i alla delar av landet. Integrationsrådet ska ge förslag på åtgärder som underlättar allmännyttans integrationsarbete och därmed bidra till ännu mer kommunnytta. Vi samlar en erfaren och engagerad grupp för en mycket angelägen uppgift, säger Anders Nordstrand, vd för SABO.

  De 12 vd:ar som under 2017 kommer att sitta i rådet är:

  • Terje Johansson, vd MKB, Malmö (ordförande)
  • Kicki Björklund, vd Bostadsbolaget, Göteborg
  • Ulf Rohlén, vd Örebrobostäder
  • Juan Copovi-Mena, vd Telge Bostäder och Telge Hovsjö, Södertälje
  • Mikael Källqvist, vd Mimer, Västerås
  • Cathrine Holgersson, vd Gavlegårdarna, Gävle
  • Eva Nygren, vd Stockholmshem
  • Thorbjörn Hammerth, vd Vätterhem, Jönköping
  • Gunnar Boquist, vd Hyresbostäder, Norrköping
  • Daniel Kindberg, vd Östersundshem
  • Jörgen Olsson, vd Stora Tunabyggen, Borlänge
  • Marie Thelander Dellhag, vd Halmstads Fastighets

  De ska bland annat ta fram förslag på konkreta åtgärder för att röja hinder och förbättra integrationsarbetet samt identifiera de aktörer på olika nivåer i samhället som kan påverka åtgärdernas genomförande.

  – Vi är ett redskap för kommunerna men också en erfarenhetsbank och jag vet att vi gör skillnad. Ett fungerande integrationsarbete är en förutsättning för att nå en ökad social hållbarhet. Att nå dit är en gemensam utmaning såväl för offentliga som privata aktörer och civilsamhället, säger Terje Johansson, ordförande i integrationsrådet och vd för MKB.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Bostadspolitiken under lupp

  Bostadsfrågan Vad har egentligen hänt sedan valet 2014? Med bara ett år kvar till nästa val sammanfattar vi några av de viktigaste bostadspolitiska händelserna och låter flera experter uttala sig i ämnet. ”Det finns problem som har växt de senaste åren, så är det svårt att ge bostadspolitiken ett högt betyg”, säger Hans Lind, professor inom fastighetsekonomi.

 • Nu byggs Oceanhamnen

  Fastighetsmarknad - Syd Ett stenkast från Knutpunkten i Helsingborg pågår nu utvecklingen av ett helt nytt affärsdistrikt – Oceanhamnen Waterfront Business District som beräknas bli klar år 2020.

 • Amasten rekryterar från Rikshem

  Rekrytering Amasten har rekryterat Magnus Jägre till rollen som hållbarhetschef. Han kommer närmats från Rikshem där han varit CIO och innan dess arbetade han som global driftschef på H&M:s IT-avdelning.

 • ANNONS
 • Tummen ned för Nobel Center

  Fastighetsmarknad Riksantikvarieämbetet avslår detaljplanen för Nobel Center på Blasieholmen. ”Det är glädjande att Riksantikvarieämbetet sågar förslaget”, säger Björn Tarras-Wahlberg.

 • ANNONS
 • Tecknar stort avtal med Swedbank i Sundbyberg

  Uthyrning Fabege har tecknat ett grönt hyresavtal med Swedbank omfattande 16 500 kvadratmeter i fastigheten Grand Central Sundbyberg där banken samlokaliserar flera olika funktioner. Kontorsdelen är därmed fullt uthyrd.

 • Einar Mattsson bildar nytt bolag

  Fastighetsmarknad, Rekrytering Förvaltningsenheten inom Einar Mattsson kommer från den första oktober övergå till ett nytt bolag. Vd för det nya bolaget blir nuvarande affärsområdeschef, Mikael Dimadis.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x