+
Bild: Järfälla kommun.
 • Blir delägare i Barkarby Science Park

  PUBLICERAD 2017-03-08 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-03-08 11:11

  Textstorlek

  Dela med andra

  Järfälla kommun går in som delägare i bolaget Barkarby Science Park, ett bolag för forskning och utveckling inom samhällsbyggnad.

  Barkarby Science Park ska bli en arena för näringsliv, akademi och samhälle att tillsammans driva forskning, utveckling och skapa förutsättningar för att ny teknik och nya metoder inom hållbar stadsutveckling. Tanken är också att de snabbt kan testas i verkliga förhållanden genom allt det som just nu byggs i kommunen.

  – I Barkarby har vi just nu norra Europas största stadsutvecklingsområde. Vi vill att det också ska bli den bästa staden att leva i. Genom det här samarbetat kommer idéer och innovativa lösningar inom hållbar samhällsbyggnad att kunna utvecklas och förverkligas här i Järfälla, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

   

  Beslutet om att Järfälla kommun blir delägare i Barkarby Science Park fattades av kommunstyrelsen i Järfälla i måndags och innebär att kommunen investerar 200 000 kronor i aktiekapital, samt 1,7 miljoner kronor för driftkostnader under 2017 och 2018.

  Nästa steg i processen är att tillsammans med övriga delägare ta fram aktieägaravtal, bolagsordning och ägardirektiv för bolaget.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Bostadspolitiken under lupp

  Bostadsfrågan Vad har egentligen hänt sedan valet 2014? Med bara ett år kvar till nästa val sammanfattar vi några av de viktigaste bostadspolitiska händelserna och låter flera experter uttala sig i ämnet. ”Det finns problem som har växt de senaste åren, så är det svårt att ge bostadspolitiken ett högt betyg”, säger Hans Lind, professor inom fastighetsekonomi.

 • Nu byggs Oceanhamnen

  Fastighetsmarknad - Syd Ett stenkast från Knutpunkten i Helsingborg pågår nu utvecklingen av ett helt nytt affärsdistrikt – Oceanhamnen Waterfront Business District som beräknas bli klar år 2020.

 • Amasten rekryterar från Rikshem

  Rekrytering Amasten har rekryterat Magnus Jägre till rollen som hållbarhetschef. Han kommer närmats från Rikshem där han varit CIO och innan dess arbetade han som global driftschef på H&M:s IT-avdelning.

 • ANNONS
 • Tummen ned för Nobel Center

  Fastighetsmarknad Riksantikvarieämbetet avslår detaljplanen för Nobel Center på Blasieholmen. ”Det är glädjande att Riksantikvarieämbetet sågar förslaget”, säger Björn Tarras-Wahlberg.

 • ANNONS
 • Tecknar stort avtal med Swedbank i Sundbyberg

  Uthyrning Fabege har tecknat ett grönt hyresavtal med Swedbank omfattande 16 500 kvadratmeter i fastigheten Grand Central Sundbyberg där banken samlokaliserar flera olika funktioner. Kontorsdelen är därmed fullt uthyrd.

 • Einar Mattsson bildar nytt bolag

  Fastighetsmarknad, Rekrytering Förvaltningsenheten inom Einar Mattsson kommer från den första oktober övergå till ett nytt bolag. Vd för det nya bolaget blir nuvarande affärsområdeschef, Mikael Dimadis.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x