+
Kvarteret ska byggas om. Foto: Skandia Fastigheter. Kvarteret ska byggas om. Foto: Skandia Fastigheter.
 • NCC bygger hotell

  PUBLICERAD 2017-02-02 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-02-02 13:01

  Textstorlek

  Dela med andra

  NCC har fått i uppdrag av Skandia Fastigheter Öresund AB att utföra en ombyggnad av kvarter Davida 16 i Malmö.

  Hela kvarteret byggs om till nytt kontor för Arbetsförmedlingen och ett Choicehotell med 225 rum i 13 våningar. Ordern är värd 270 miljoner.

  Som tidigare kommunicerats ska fastigheten, som tidigare inrymt Malmö konserthus och ett hotell samt kontorslokaler, genomgå en total invändig ombyggnad. I den lägre delen av byggnaden där bland annat konsertsalen varit inrymd kommer nya kontorslokaler skapas där Arbetsförmedlingen flyttar in. I höghusdelen byggs cirka 225 hotellrum samt restaurang och lobbybar åt Choice Hotels. Den totala ombyggnadsytan uppgår till cirka 24 000 kvadratmeter.

  Byggstart är planerad till maj 2017.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Kicki Björklund: Låt hyresgästerna visa vägen

  Krönikor, Valåret 2018 Att bidra till utvecklingen av stadens utsatta områden är ett av fastighetsbranschens absolut viktigaste uppdrag. Som fastighetsägare har vi en direkt påverkan på de miljöer vi verkar i och har därför skyldighet att ta vår del av ansvaret. Men ska det bli skillnad på riktigt måste de boende involveras – hela vägen.  

 • Skanska bygger i Västra Hamnen

  Transaktioner - Syd Malmö stads tekniska nämnd klubbade på tisdagen igenom försäljningen av en fastighet i Västra Hamnen för över 29 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. 

 • Carlsberg hyr lokal av Castellum

  Logistik/Lager Carlsberg Sverige tecknar avtal om en lagerlokal i Rosersberg, strax utanför Stockholm. ”Det är jätteroligt”, säger Anders Hägglund, affärsområdeschef på Castellum.

 • ANNONS
 • Hufvudstaden hyr ut i Göteborg

  Uthyrning väst Hufvudstaden etablerar Galleri Fredstan på Södra Hamngatan 55 i Göteborg. Uthyrningen omfattar 1500 kvadratmeter och galleriet slår upp dörrarna den 16 mars 2018. Det är företaget Nordic Exhibitions och Event AB som ligger bakom satsningen. 

 • ANNONS
 • Gråzon om flyttkedjornas effekt

  Valåret 2018 Att hävda att nybyggnationen resulterar i större rörlighet som frigör billiga bostäder och sänker trösklarna på bostadsmarknaden är ett populärt argument, men det saknas enligt forskare empiriska belägg. Tvärtom fungerar flyttkedjorna såpass dåligt att resurssvaga hushåll ofta hamnar i botten.

 • Riksbyggen växer inom förvaltning

  Fastighetsmarknad, Transaktioner Riksbyggen förvärvar Agenta Förvaltning och utökar därmed affärsområdet fastighetsförvaltning. Det förvärvade bolaget förvaltar 450 bostadsrättsföreningar framför allt i Stockholm. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x Kvarteret ska byggas om. Foto: Skandia Fastigheter.