+
Bromma Blocks. Foto: CBRE.
 • CBRE GIP köper Bromma Blocks

  PUBLICERAD 2017-02-27 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-02-27 14:31

  Textstorlek

  Dela med andra

  CBRE Global Investment Partners köper handelscentrat Bromma Blocks utanför Stockholm av det amerikanska investmentbolaget Starwood Capital Group.

  Starwood Capital Group köpte köpcentrumet i slutet av 2013 för 3,9 miljarder, säljare var då KF Fastigheter. I den här affären har man valt att inte offentliggöra köpeskillingen.

  Bromma Blocks innehåller 57 000 kvadratmeter handelsyta, med hyresgäster som bland annat Coop, Åhléns, H&M, XXL och Jula.

  Ett bygglov är också klart för att utöka utrymmet i gallerian.

  – Förvärvet av Bromma Blocks ligger i linje med en av fondens nyckelstrategier, att köpa dominerande handelsområden i likvida marknader som kan förbättras genom vidareutveckling och renovering, säger Charles Baigler, Fund Manager ECF.

  CBRE och Linklaters var köparens rådgivare i affären. Cushman & Wakefield var rådgivare till Starwood Capital Group och minoritetsägaren Vencom.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Västerås bygger staden inåt

  Fastighetsmarknad Den nya visionen för Västerås är ”staden utan gränser”. I samma andetag lyckas man bygga väldigt mycket stad just inom stadens gränser genom att omvandla gammal industrimark till blandade stadsdelar med bostäder, arbetsplatser och service. Den främsta symbolen för framåtandan blir nya resecentrum i stadsdelen Kungsängen.

 • Staten satsar miljoner på innovation

  Digitalt Regeringen satsar 100 miljoner kronor på Smart Built Environment 2016-2019 och därefter utökas nog budgeten för projektet som fortsätter fram till 2028.

 • Norsk ex-minister till SBB:s styrelse

  Börs, Styrelse Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har kallat till en extrastämma där en av frågorna blir val av ny styrelseledamot. I kallelsen skriver bolaget att aktieägare föreslagit att styrelsen utökas med en person och att man utser Anne-Grethe Strøm-Erichsen till ny ledamot.

 • ANNONS
 • Lund växer inifrån

  Bostäder - Syd I området runt Öresundsvägen, Västerbro, planeras för en omvandling från industriområde till blandad stad. Byggnadsnämnden har godkänt översiktsplanen för vidare beslut av kommunfullmäktige. 

 • ANNONS
 • Nästan tusen nya bostäder i Brunnshög

  Bostäder - Syd Byggnadsnämnden har under torsdagen antagit två stora detaljplaner på Brunnshög, Lund. Planerna gör det möjligt att bygga både bostäder, kontor och service.

 • Byggmiljoner läggs i fel kassa

  Ekonomi Förra året fick Trollhättan 18 miljoner kronor av staten för att öka bostadsbyggandet, men pengarna har i stället hamnat i kommunens allmänna kassa. Det rapporterar P4 Väst. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x