Bostadsbyggande +
 • Aros och Klövern bygger i Danderyd

  PUBLICERAD 2017-02-17 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-02-17 11:22

  Textstorlek

  Dela med andra

  Aros Bostadsutveckling har tecknat ett samarbetsavtal med Klövern om utvecklingen av 300 nya lägenheter i Danderyd, norr om Stockholm.

  Samarbetet går ut på att bolagen tillsammans kommer att driva detaljplan för fastigheten Timmerhuggaren 2 som ligger strax öster om Mörbybadet. Planen förväntas omfatta byggrätter om cirka 30 000 kvadratmeter ljus BTA – 300 bostäder.

  – Läget är mycket lämpligt för bostadsutveckling med såväl bussar, tunnelbana och Roslagsbanan i omedelbar närhet till området.  Vår totala utvecklingsportfölj i Danderyd uppgår nu till ca 900 lägenheter, säger Samir Taha, vd på Aros Bostadsutveckling.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Sarah Bragée.

  Lyssna är guld

  Krönikor Jag ska erkänna att jag tjatade mig till att få åka till FNs konferens Habitat III i Quito. Med argumenten att det skulle vara av värde för företaget jag jobbar på, för kunskapen om internationellt hållbarhetsarbete och vad vi själva kan lära och lära ut. Men det var faktiskt allra mest intressant för mig själv i slutändan.

 • Överenskommelse för ”Stockholmshyra”

  stockholm_500

  Bostäder, Bostadsfrågan En hyressättning som utgår ifrån bostädernas läge i Stockholm. Det vill Hyresgästföreningen region Stockholm och tre av de kommunala bostadsbolagen se.

 • Värdetillväxten översteg 9 procent

  Fastighetsmarknad MSCI rapporterar att värdena steg för sjunde året i rad på den kommersiella fastighetsmarknaden i Sverige. Totalavkastningen nådde 13,9 procent under 2016 enligt IPD Svenskt Fastighetsindex.

 • ANNONS
 • Kungsleden blir Essingeleden…?

  Det pratas om När Kungsledens huvudkontor var beläget på Vasagatan så hade man ett stråk med mötes- och konferensrum på kontoret där konferensrummen bar namn som vägmärken längs vandringsleden Kungsleden i norra Sverige.

 • ANNONS
 • Glasgow försöker kika in i framtiden

  Glasgow

  Digitalt Glasgow är en av de städer i Europa som ligger långt fram när det gäller öppen data och digitalisering. Fastighetsnytt ställde tre frågor till Gavin Slater som ansvarar för energifrågor i staden.

 • Hanna Areslätt till Tyréns

  Rekrytering, Väst Hanna Areslätt, i dagsläget planarkitekt på Älvstranden Utveckling, blir projektledare och planarkitekt på Tyréns med fokus på stadsutvecklingsprojekt.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived
Bostadsbyggande
x