+
Sander Schuur och Linda Schuur.
 • Arkitekturpris till STHLMNYC

  PUBLICERAD 2017-02-07 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-02-07 16:56

  Textstorlek

  Dela med andra

  Under evenemanget Årets Rum gick arkitektur- och designpriset Årets Rum i kategorin Årets Arkitektur till arkitekterna Sander Schuur och Linda Schuur för arbetet med STHLMNYC.

  Juryns motivering löd: ”Framtidens arkitektur möter liknande utmaningar över hela världen. Kunskapsutbyte över gränser är en förutsättning för att snabbt nå en hållbar utveckling. STHLMNYC är ett initiativ av två arkitekter som lyckats mobilisera branschen i Stockholm och New York och visat att broar kan byggas trots stora avstånd.”

  – Vi är tacksamma och det är en ära att ha få priset för Årets Arkitektur, och att man uppmärksammar och ser värdet av att två städer samarbetar för en positiv utveckling av städer, i detta fall Stockholm och New York. Vi initierade STHLMNYC 2014 då vi såg potential i en export av svensk designtänkande inom arkitektur samt stadsplanering. Nu ser vi att det finns en större medvetenhet och att fler ser värdet i att samarbete över gränserna och detta främjar svensk arkitektur och stadsplanering internationellt, säger Sander och Linda Schuur till Fastighetsnytt.

  STHMLNYC är en plattform för samverkan mellan Stockholm och New York City för att diskutera och formulera en adaptiv framtida stadsmiljö. Den ideella organisationen kopplar samman specialister från de båda städerna för att lära, diskutera och influera framtidens stad.

  Sander Schuur är verksam på White och Linda Schuur är verksam på Kjellander Sjöberg.

  Arkitektur- och designpriset Årets Rum arrangeras av tidningsförlaget It is Media.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Bostadspolitiken under lupp

  Bostadsfrågan Vad har egentligen hänt sedan valet 2014? Med bara ett år kvar till nästa val sammanfattar vi några av de viktigaste bostadspolitiska händelserna och låter flera experter uttala sig i ämnet. ”Det finns problem som har växt de senaste åren, så är det svårt att ge bostadspolitiken ett högt betyg”, säger Hans Lind, professor inom fastighetsekonomi.

 • Nu byggs Oceanhamnen

  Fastighetsmarknad - Syd Ett stenkast från Knutpunkten i Helsingborg pågår nu utvecklingen av ett helt nytt affärsdistrikt – Oceanhamnen Waterfront Business District som beräknas bli klar år 2020.

 • Amasten rekryterar från Rikshem

  Rekrytering Amasten har rekryterat Magnus Jägre till rollen som hållbarhetschef. Han kommer närmats från Rikshem där han varit CIO och innan dess arbetade han som global driftschef på H&M:s IT-avdelning.

 • ANNONS
 • Tummen ned för Nobel Center

  Fastighetsmarknad Riksantikvarieämbetet avslår detaljplanen för Nobel Center på Blasieholmen. ”Det är glädjande att Riksantikvarieämbetet sågar förslaget”, säger Björn Tarras-Wahlberg.

 • ANNONS
 • Tecknar stort avtal med Swedbank i Sundbyberg

  Uthyrning Fabege har tecknat ett grönt hyresavtal med Swedbank omfattande 16 500 kvadratmeter i fastigheten Grand Central Sundbyberg där banken samlokaliserar flera olika funktioner. Kontorsdelen är därmed fullt uthyrd.

 • Einar Mattsson bildar nytt bolag

  Fastighetsmarknad, Rekrytering Förvaltningsenheten inom Einar Mattsson kommer från den första oktober övergå till ett nytt bolag. Vd för det nya bolaget blir nuvarande affärsområdeschef, Mikael Dimadis.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x