Sander Schuur och Linda Schuur. +
Sander Schuur och Linda Schuur.
 • Arkitekturpris till STHLMNYC

  PUBLICERAD 2017-02-07 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-02-07 16:56

  Textstorlek

  Dela med andra

  Under evenemanget Årets Rum gick arkitektur- och designpriset Årets Rum i kategorin Årets Arkitektur till arkitekterna Sander Schuur och Linda Schuur för arbetet med STHLMNYC.

  Juryns motivering löd: ”Framtidens arkitektur möter liknande utmaningar över hela världen. Kunskapsutbyte över gränser är en förutsättning för att snabbt nå en hållbar utveckling. STHLMNYC är ett initiativ av två arkitekter som lyckats mobilisera branschen i Stockholm och New York och visat att broar kan byggas trots stora avstånd.”

  – Vi är tacksamma och det är en ära att ha få priset för Årets Arkitektur, och att man uppmärksammar och ser värdet av att två städer samarbetar för en positiv utveckling av städer, i detta fall Stockholm och New York. Vi initierade STHLMNYC 2014 då vi såg potential i en export av svensk designtänkande inom arkitektur samt stadsplanering. Nu ser vi att det finns en större medvetenhet och att fler ser värdet i att samarbete över gränserna och detta främjar svensk arkitektur och stadsplanering internationellt, säger Sander och Linda Schuur till Fastighetsnytt.

  STHMLNYC är en plattform för samverkan mellan Stockholm och New York City för att diskutera och formulera en adaptiv framtida stadsmiljö. Den ideella organisationen kopplar samman specialister från de båda städerna för att lära, diskutera och influera framtidens stad.

  Sander Schuur är verksam på White och Linda Schuur är verksam på Kjellander Sjöberg.

  Arkitektur- och designpriset Årets Rum arrangeras av tidningsförlaget It is Media.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Illustration: Petter Furå.

  Kommer skattevargen närmare?

  Fastighetsmarknad, Regler Den sista mars väntas en utredning lämnas över till regeringen gällande paketering av fastigheter. En utredning som kan få stor påverkan på den kommersiella fastighetsmarknaden i Sverige. Ulla Werkell, skattejurist på Fastighetsägarna, vill inte skrika ”vargen kommer” – men menar att det finns en hel del orosmoln.

 • Fastighetsbolag utmanar i jämställdhet

  Amanda Lundeteg, vd på AllBright. Foto: AllBright.

  Fastighetsmarknad Fyra fastighetsbolag har tecknat avtal med stiftelsen AllBright om att under året gå igenom ett program för att öka jämställdheten i bolagen. Förhoppningen är att sätta press på hela branschen.

 • Överklagar planer för Årstafältet igen

  Bostadsfrågan Stockholms stad planerar att bebygga Årstafältet med 6 000 nya bostäder. En överklagan för den första detaljplanen avslogs i mitten av mars av mark- och miljödomstolen. Nu tar dock Nätverket Årstafältet frågan till en högre instans.

 • ANNONS
 • SABO: ”nedskrivningsreglerna är orimliga”

  Bostadsfrågan Utformningen av dagens redovisningsregler hindrar allmännyttans uppdrag att bygga bostäder ”kraftigt”. Det menar SABO, som nu uppmanar till en översyn av de regler som styr nedskrivningar.

 • ANNONS
 • Hyllie växer med fem nya kvarter

  Visionsbild för de nya kvarteren: Kanozi.

  Bostäder, Syd Hyllie i Malmö växer med ytterligare fem kvarter bostäder och kontor, efter att stadsbyggnadsnämnden antagit detaljplanen för ett fyra hektar stort område söder om kontorshusen Klipporna och Citytunneln.

 • Victoria Park rekryterar och tillsätter vice vd

  Rekrytering Victoria Parks nuvarande fastighetschef, Per Ekelund, har utnämnts till vice verkställande direktör. Liselott Wennerström rekryteras till HR och CSR.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived
Sander Schuur och Linda Schuur.
x