+
 • Stordalen investerar i flygplatshotell

  PUBLICERAD 2017-01-31 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-02-01 08:41

  Textstorlek

  Dela med andra

  Nordic Choice Hotels vann kontrakten för två hotell vid Copenhagen Airport. Existerande hotellet på Copenhagen Airport byggs om och kompletteras med ett nytt Comfort Hotel.

  Den 1 april blir det nuvarande flygplatshotellet ombyggt till ett high-end Clarion Hotel, och samtidigt startar bygget av ett nytt Comfort Hotel med 500 rum och ett 3000 kvadratmeter stort konferenscenter. En investering på närmare 1 miljard norska kronor.

  – Copenhagen Airport har i många år önskat sig ett hotell som kan komplettera det existerande high-end-hotellet. Därför är vi glada över att detta avtal också innebär att vi får uppföra och driva ett helt nytt hotell och ett konferenscenter. Det nya hotellet blir ett Comfort Hotel, och därmed kommer vi att driva två hotell som vänder sig till varsina kundgrupper. På det sättet säkrar vi både ett bättre och bredare hotellutbud på flygplatsen, säger Petter A. Stordalen, ägare och styrelseordförande Nordic Choice Hotels.

  Petter Stordalens fastighetsbolag Strawberry Fields, får med detta avtal en ägarandel på 40 procent av de två hotellen och konferensanläggningen.

  Pangea var rådgivare till Petter Stordalen/Nordic Choice i affären.

  Fakta

  • Det existerande hotellet på Copenhagen Airport renoveras och byggs om från den 1 april 2017.
  • Hotellet döps samtidigt om till “Clarion Hotel Copenhagen Airport”.
  • Hotellet kommer att ha 382 rum, 21 möteslokaler och konferensfaciliteter för 500 gäster.
  • Det nya Comfort Hotel med 500 rum med tillhörande konferenscenter på 3000 kvadratmeter ska stå färdigt 2020.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Bostadspolitiken under lupp

  Bostadsfrågan Vad har egentligen hänt sedan valet 2014? Med bara ett år kvar till nästa val sammanfattar vi några av de viktigaste bostadspolitiska händelserna och låter flera experter uttala sig i ämnet. ”Det finns problem som har växt de senaste åren, så är det svårt att ge bostadspolitiken ett högt betyg”, säger Hans Lind, professor inom fastighetsekonomi.

 • ”Fastigheter fortfarande bästa alternativet”

  Fastighetsmarknad Det är en fortsatt stabil bostadsmarknad med goda fundament när man tittar på befolkningstillväxt, urbanisering, låga räntor, höga transaktionsvolymer och låga yielder. Det visar Newsec Property Outlook, som släpps på onsdagen under Business Arena.

 • Cushman & Wakefield rekryterar två

  Rekrytering Henrik Lettesjö och Fredrik Rost har rekryterats till affärsområdet Valuation & Advisory på Cushman & Wakefield.

 • ANNONS
 • Amasten rekryterar från Rikshem

  Rekrytering Amasten har rekryterat Magnus Jägre till rollen som hållbarhetschef. Han kommer närmats från Rikshem där han varit CIO och innan dess arbetade han som global driftschef på H&M:s IT-avdelning.

 • ANNONS
 • Nu byggs Oceanhamnen

  Fastighetsmarknad - Syd Ett stenkast från Knutpunkten i Helsingborg pågår nu utvecklingen av ett helt nytt affärsdistrikt – Oceanhamnen Waterfront Business District som beräknas bli klar år 2020.

 • Tummen ned för Nobel Center

  Fastighetsmarknad Riksantikvarieämbetet avslår detaljplanen för Nobel Center på Blasieholmen. ”Det är glädjande att Riksantikvarieämbetet sågar förslaget”, säger Björn Tarras-Wahlberg.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x