+
 • MKB vinner tvist mot Hifab

  PUBLICERAD 2016-05-23 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-05-23 13:10

  Textstorlek

  Dela med andra

  Högsta Domstolen beslutade i förra veckan att inte bevilja prövningstillstånd i en långdragen tvist mellan MKB Fastighets och Hifab Group. Det innebär att Hovrättens dom, där Hifab ska betala skadestånd på cirka 65 miljoner kronor, står fast.

  Tvisten rör en bredbandsinstallation genomförd av dåvarande Fiberdata, sedermera Rimp. Bolaget köptes av Hifab 2002. Redan år 2003 vann MKB tvisten mot Rimp vad gäller sakfrågan. Därefter har det tvistats om Rimps konkursbo under flera år, om vem som skulle betala MKB.

  – Det känns skönt att komma till avslut och kunna lägga detta bakom oss, säger Magnus Jönsson, CFO på MKB Fastighets AB.

  Hifab kommenterar utfallet i ett pressmeddelande:

  ”Högsta Domstolen har ej beviljat prövningstillstånd i den rättssak som drabbade Hifab under 2015 och rättssaken är därmed slutgiltigt avgjord.
  Någon återvinning av gjorda betalningar kommer därmed inte att kunna ske.”

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Risken i kommersiella fastigheter har ökat

  Fastighetsmarknad, Opinion Riksbanken publicerade 2011 en rapport om ”risker på den svenska bostadsmarknaden”. Vi skrev där ett kapitel om den svenska kommersiella fastighetsmarknaden. Vår allmänna bedömning var att den kommersiella fastighetsmarknaden var i balans. När vi nu tar del av statistik från marknaden för kommersiella fastighetsinvesteringar kan vi konstatera att i vissa segment är direktavkastningskraven nere på nivåer som i ett längre perspektiv inte är hållbara.

 • Staten satsar miljoner på innovation

  Digitalt Regeringen satsar 100 miljoner kronor på Smart Built Environment 2016-2019 och därefter utökas nog budgeten för projektet som fortsätter fram till 2028.

 • Norsk ex-minister till SBB:s styrelse

  Börs, Styrelse Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har kallat till en extrastämma där en av frågorna blir val av ny styrelseledamot. I kallelsen skriver bolaget att aktieägare föreslagit att styrelsen utökas med en person och att man utser Anne-Grethe Strøm-Erichsen till ny ledamot.

 • ANNONS
 • Lund växer inifrån

  Bostäder - Syd I området runt Öresundsvägen, Västerbro, planeras för en omvandling från industriområde till blandad stad. Byggnadsnämnden har godkänt översiktsplanen för vidare beslut av kommunfullmäktige. 

 • ANNONS
 • Nästan tusen nya bostäder i Brunnshög

  Bostäder - Syd Byggnadsnämnden har under torsdagen antagit två stora detaljplaner på Brunnshög, Lund. Planerna gör det möjligt att bygga både bostäder, kontor och service.

 • Byggmiljoner läggs i fel kassa

  Ekonomi Förra året fick Trollhättan 18 miljoner kronor av staten för att öka bostadsbyggandet, men pengarna har i stället hamnat i kommunens allmänna kassa. Det rapporterar P4 Väst. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x