Flygbild över platsen där studentbostäderna i Älvsjö ska byggas. Bild: Familjebostäder. +
Flygbild över platsen där studentbostäderna i Älvsjö ska byggas. Bild: Familjebostäder.
 • Bygger i Stockholm för 344 miljoner

  PUBLICERAD 2016-01-21 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-01-21 14:33

  Textstorlek

  Dela med andra

  Vid Familjebostäder i Stockholms senaste sammanträde beslutade man om genomförandebeslut för två projekt. Totalt ska 161 bostäder byggas, till en investering om 344 miljoner kronor.

  Det första projektet gäller Kv. Giggen 25 i Enskede. Där ska 75 bostäder byggas, till en investering om 214 miljoner kronor. Byggstart är planerad till maj 2016.

  Det andra projektet gäller 86 studentbostäder som ska byggas, när ett kontor i Kv. Kabelverket i Älvsjö byggs om. Investeringen uppgår till 130 miljoner kronor. Byggstart är planerad till april 2016.

  Detta framgår av protokollet från Familjebostäders senaste sammanträde.

  Maria Nordlander

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Hasselgren

  Pålitlig politik underpresterar

  Bostadsfrågan, Opinion Ingen hade väl egentligen förväntat att det politiska systemet nu plötsligen skulle förmå att lösa de obalanser på bostadsmarknaden som man inte löst under så många år tidigare. Lagom till midsommar levererades också, helt enligt förväntningarna, ett paket med åtgärdsförslag från minoritetsregeringen som i bästa fall inte gör ont värre. Det förefaller osannolikt att förvänta mer från det politiska systemet när det gäller bostäder; nu eller framåt. Det är sannolikt bäst att ställa in förväntningarna lågt även för framtiden.

 • Affär nummer två för Magnolia och SEB

  Fredrik Lidjan

  Bostäder, Transaktioner Magnolia Bostad gör sin andra försäljning för året till SEB:s bostadsfond Domestica II. Försäljningen gäller 300 hyresrätter under produktion i Vallentuna utanför Stockholm.

 • Hyr ut i Port of Gothenburg

  Logistik/Lager, Uthyrning NCC Property Development hyr ut 6 300 kvadratmeter till laboratorieföretaget Fischer Scientific.

 • ANNONS
  • Hyr 13 500 kvm av Kungsleden

   Uthyrning Kungsleden har omförhandlat och tecknat ett nytt 5-årigt hyresavtal med Jobman i fastigheten Njursta 1:21 i Upplands Väsby.

  • Blenda när den är klar. Bild: Eklandia.

   Eklandia hyr ut i Blenda

   Uthyrning Eklandia har tecknat ytterligare ett hyresavtal i kontorsfastigheten Blenda på Lindholmen i Göteborg, som är under uppförande. Hyresavtalet gäller 1 700 kvadratmeter.

 • NP3 tecknar hyresavtal i Borlänge

  Uthyrning – norr NP3 Fastigheter har tecknat ett tioårigt hyresavtal med Dalatrafik AB i Borlänge. Kontoret omfattar drygt 2 000 kvadratmeter och har en årshyra på två miljoner kronor.

 • ANNONS
 • Veidekke och Arcona bygger i Hagastaden

  St Eriks ögonsjukhus

  Fastighetsmarknad Vitartes, som till lika delar ägs av Hemsö och SveaNor, har gett Veidekke och Arcona i uppdrag att bygga ett nytt ögonsjukhus i Hagastaden i Stockholm. Avtalet motsvarar arbeten till en uppskattad volym om cirka 1 miljard kronor.

 • Ny vd på Eskilstuna Kommunfastigheter

  Rekrytering Marica Johansson har av styrelsen utsetts till ny vd för Eskilstuna Kommunfastigheter. Hon kommer närmast från rollen som förvaltningschef på Hyresbostäder in Norrköping.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived
Flygbild över platsen där studentbostäderna i Älvsjö ska byggas. Bild: Familjebostäder.
x