Flygbild över platsen där studentbostäderna i Älvsjö ska byggas. Bild: Familjebostäder. +
Flygbild över platsen där studentbostäderna i Älvsjö ska byggas. Bild: Familjebostäder.
 • Bygger i Stockholm för 344 miljoner

  PUBLICERAD 2016-01-21 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-01-21 14:33

  Textstorlek

  Dela med andra

  Vid Familjebostäder i Stockholms senaste sammanträde beslutade man om genomförandebeslut för två projekt. Totalt ska 161 bostäder byggas, till en investering om 344 miljoner kronor.

  Det första projektet gäller Kv. Giggen 25 i Enskede. Där ska 75 bostäder byggas, till en investering om 214 miljoner kronor. Byggstart är planerad till maj 2016.

  Det andra projektet gäller 86 studentbostäder som ska byggas, när ett kontor i Kv. Kabelverket i Älvsjö byggs om. Investeringen uppgår till 130 miljoner kronor. Byggstart är planerad till april 2016.

  Detta framgår av protokollet från Familjebostäders senaste sammanträde.

  Maria Nordlander

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • jokersundet

  En joker över sundet

  Infrastruktur - Syd, Öresund - Syd Trots att Öresundsregionen blir allt mer integrerad vad gäller kultur och arbetsmarknad finns det utmaningar på horisonten. En av de största är att Öresundsbron närmar sig sitt kapacitetstak. Var kommer nästa fasta förbindelse att ligga?

 • Draknäste om integration

  draknastet

  Business Arena Minskad segregation är en absolut nyckelfråga inom samhällsbyggnad – annars faller Stockholm och andra städer isär. Med detta som bakgrund har tre lag inom ULI Young Leader Sweden arbetat fram nya spännande konceptidéer. Idéerna presenterades sedan för tre stycken ”drakar” som bedömde deras potential vid Business Arena.

 • Björklund öppnar för sänkta ränteavdrag

  Bostäder, Ekonomi Enligt Liberalernas ledare Jan Björklund är partiet redo att göra upp med regeringen om en nedtrappning av ränteavdragen. Det säger han i en intervju med Dagens Industri apropå partiets skuggbudget.

 • ANNONS
 • AFA Fastigheter hyr ut på Riddarholmen

  Uthyrning Animationsstudion Important Looking Pirates (ILP) hyr drygt 1 000 kvadratmeter på Norra Riddarholmshamnen 1 i ”Norstedtshuset”.

 • ANNONS
 • Storbank varnar för Stockholmsbubbla

  Illustration: Petter Furå.

  Bostadsfrågan Det är den schweiziska banken UBS som i sin årliga rapport Global Real Estate Bubble Index placerar Stockholm på tredje plats över de mest övervärderade bostadsmarknaderna i världen.

 • Castellum emitterar sina första gröna obligationer

  Börs Castellum har emitterat gröna obligationer till ett nominellt värde om 1 miljard kronor. Det är bolagets första emission av gröna papper och den sker inom ramen för bolagets befintliga MTN-program.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived
Flygbild över platsen där studentbostäderna i Älvsjö ska byggas. Bild: Familjebostäder.
x