Flygbild över platsen där studentbostäderna i Älvsjö ska byggas. Bild: Familjebostäder. +
Flygbild över platsen där studentbostäderna i Älvsjö ska byggas. Bild: Familjebostäder.
 • Bygger i Stockholm för 344 miljoner

  PUBLICERAD 2016-01-21 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-01-21 14:33

  Textstorlek

  Dela med andra

  Vid Familjebostäder i Stockholms senaste sammanträde beslutade man om genomförandebeslut för två projekt. Totalt ska 161 bostäder byggas, till en investering om 344 miljoner kronor.

  Det första projektet gäller Kv. Giggen 25 i Enskede. Där ska 75 bostäder byggas, till en investering om 214 miljoner kronor. Byggstart är planerad till maj 2016.

  Det andra projektet gäller 86 studentbostäder som ska byggas, när ett kontor i Kv. Kabelverket i Älvsjö byggs om. Investeringen uppgår till 130 miljoner kronor. Byggstart är planerad till april 2016.

  Detta framgår av protokollet från Familjebostäders senaste sammanträde.

  Maria Nordlander

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Bild: Dreamstime.

  Rekryteringsbarometern: Vasakronan vinner

  Fastighetsmarknad, Rekrytering Vasakronan, Skanska och Newsec. Det är årets vinnare i Fastighetsnytts årliga undersökning Rekryteringsbarometern. Undersökningen genomförs bland studenter i fastighetsrelaterade ämnen på svenska lärosäten och årets upplaga av Rekryteringsbarometern var den elfte i ordningen. På fredagen kommer Fastighetsnytt nr 3 ut, där hela barometern finns publicerad.

 • D. Carnegie vill bygga radhus på taken

  Illustration: Stadion Arkitekter.

  Bostäder D. Carnegie & Co har ansökt om att ändra detaljplanen för fyra våningshus som bolaget äger i Sollentuna. Planen är att bygga radhus ovanpå de befintliga fastigheterna, plus en ny, högre byggnad.

 • Batljan köper 730 lägenheter i Skaraborg

  Bostäder, Transaktioner Ilija Batljan har via sitt nya bolag köpt bolaget Bygg-Fast Fastigheter och därmed dess 730 lägenheter i Skara, Falköping och Tidaholm. Det skriver tidningen Skövde Nyheter.

 • ANNONS
  • Forsen etableras i ”East Sweden”

   Fastighetsmarknad Forsen etablerar ett nytt affärsområde i Östergötland, ”East Sweden”. Bolaget har påbörjat rekryteringen av en affärsenhetschef som ska vara med och bygga upp verksamheten.

  • Anders Jarl är vd på Wihlborgs.

   Wihlborgs hyr ut till Malmö stad

   Uthyrning Wihlborgs har tecknat ett 10-årigt hyresavtal med Malmö Stad i kvarteret Uven, före detta Riksbankshuset, mitt emot Stadshuset i Malmö. 7 500 kvadratmeter hyrs ut till Förskoleförvaltningen och Näringslivskontoret.

 • Catena investerar i Örebro

  Logistik/Lager, Transaktioner Örebroporten, Catena och AB Lokalhusman i Örebro 2 har tecknat ett aktieägaravtal om förvärv av 720 000 kvadratmeter logistikmark i Örebro. Catena kommer att ha investerat uppskattningsvis 2 miljarder i området när det är klart.

 • ANNONS
 • Ny styrelse i Fastigo

  rekrytering

  Fastighetsmarknad, Rekrytering Under arbetsgivarorganisationen Fastigos stämma utsågs en ny styrelse, med bland annat representanter från HSB, SABO och Fastighetsägarna. Ulf Nyqvist förblir ordförande.

 • Lånar 750 miljoner

  Börs Klövern har lånat 750 miljoner kronor på den svenska penningmarknaden via emissionen av ett icke säkerställt fyraårigt obligationslån. Lånet som löper med en rörlig kupong om Stibor 3M och en marginal om 415 punkter har slutligt förfall i juni 2020.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived
Flygbild över platsen där studentbostäderna i Älvsjö ska byggas. Bild: Familjebostäder.
x