+
Illustration: White Arkitekter.
 • Ny forskningsanläggning till SLU

  PUBLICERAD 2015-05-26 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2015-05-26 10:05

  Textstorlek

  Dela med andra

  Akademiska Hus bygger en ny forskningsanläggning, Biotronen, vid SLU på Campus Alnarp, mellan Malmö och Lund. Akademiska Hus investerar cirka 34 miljoner kronor i projektet.

  – En modern forskningsinfrastruktur är nödvändig för universitetets utveckling, säger Håkan Schroeder, dekan vid SLU i Alnarp. Den nya Biotronen är inte bara viktig för vår egen forskning och utbildning utan även en mycket betydelsefull förutsättning för vår attraktivitet i samarbetsprojekt med företag och andra universitet, både nationellt och internationellt.

  Bland annat kommer den nya anläggningen på 1 100 kvadratmeter att utrustas med toppmodern teknik, med olika zoner åtskilda av slussfunktioner, 24 klimatiserade kamrar för att kunna efterlikna realistiska odlingsförhållanden och LED-belysning för att kunna härma solljuset i förhållande till ekvatorn.

  – Fokus läggs också på att göra anläggningen energismart genom att värmen som uppstår när en klimatkammare kyls kan återvinnas och användas till att värma upp andra delar av byggnaden, säger Tomas Ringdahl, regiondirektör på Akademiska Hus region Syd.

  Inflyttning är beräknad till hösten 2016.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Akademiska Hus 

  1 kommentarer

  1. Håkan EG 2015-05-28

   Spara

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x