+
 • Akademiska Hus satsar i Ultuna

  PUBLICERAD 2015-04-20 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2015-04-20 10:29

  Textstorlek

  Dela med andra

  Akademiska Hus och Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, satsar gemensamt på campusområdet Ultuna i Uppsala. De vill se en fortsatt utbyggnad samt öppna upp campusområdet för näringslivet.

  Under de tre senaste åren har Akademiska Hus och SLU investerat drygt tre miljarder kronor på Ultuna. Nu har man tagit fram nya utvecklingsplaner för området, där det ingår möjligheter för 100 000 kvadratmeter nya lokaler, och cirka 1 500 bostäder.

  – SLU har en lång tradition av att bedriva utbildning och forskning i samverkan med det omgivande samhället. Att nu få ha näringsliv och andra verksamheter fysiskt nära akademin ger möjlighet till helt nya tvärvetenskapliga samarbeten. Därför satsar vi på att bygga en modern innovationsmiljö för företag på Ultuna, säger Johan Schnürer, vicerektor för samverkan på SLU.

  Inkubator_Ultuna_skiss_Ahrbom_26_Partner

  Först ut i satsningen kommer ett företagshotell, dit de första hyresgästerna flyttar i januari 2016. Man planerar även en företagspark och fler bostäder.

  – Tillgången till bostäder är en konkurrensfaktor både när företag ska etableras i området och när SLU ska attrahera forskare och studenter Allt detta kan vi göra samtidigt som vi bevarar den unika parkmiljön som finns i Ultuna, säger Peter Bohman.

  Maria Nordlander

  Källa: Pressmeddelande Akademiska Hus

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x