+
  • Inviger innovationshus

    PUBLICERAD 2015-01-28 AV Mattias Fröjd
    UPPDATERAD: 2015-01-28 17:49

    Textstorlek

    Dela med andra

    AMF Fastigheter invigde under onsdagen Epicenter på Malmskillnadsgatan 32, en satsning inom projektet Urban Escape. En medlemsbaserad mötesplats för snabbväxande innovationsdrivna företag, både etablerade och nystartade.

    Mats Hederos, vd på AMF Fastigheter, har tidigare berättat för Fastighetsnytt att när Swedbank valde att flytta verksamheten till Sundbyberg var renoveringsbehovet uppenbart och det behövdes en större investering. När man genomförde studier kring vad som driver utveckling och attraherar i framtiden var innovation och tillväxt ord som dök upp tidigt.

    Epicenter omfattar cirka 5 000 kvadratmeter och är en del av AMF Fastigheters stora projekt Urban Escape Stockholm som växer fram i kvarteret mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg. Tidigare har kontrakt tecknats med Petter Stordalen som ska öppna två nya hotellkoncept i området. Nu öppnar Epicenter som har utvecklats i samarbete mellan AMF Fastigheter, SIME och Result AB som grundades 1999 av Ola Ahlvarsson och vars affärsidé är att hjälpa snabbväxande bolag att expandera.

     

    Patrick_Mats

    Patrick Mesterton, vd Result och Mats Hederos, vd AMF Fastigheter.

    Epicenter blir bland annat partner till Wired Magazine och Microsoft är strategisk partner och medlem.

    Några exempel på medlemsföretag på Epicenter:
    Splay, ett digitalt mediahus som representerar Nordens 500 största YouTube- och Instagramstjärnor.

    Tictail, en ”gör det själv” e-handelsplattform och marknadsplats för alla som kostnadsfritt vill skapa en webbutik.

    Star Stable, ett familjeorienterat virtuellt hästspel. Det grundades 2010 och har idag cirka fyra miljoner registrerade användare i 180 länder, spelet finns tillgängligt på elva språk.
     

    Mattias Fröjd

    Kommentera artikeln

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

    Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

  • Risken i kommersiella fastigheter har ökat

    Fastighetsmarknad, Opinion Riksbanken publicerade 2011 en rapport om ”risker på den svenska bostadsmarknaden”. Vi skrev där ett kapitel om den svenska kommersiella fastighetsmarknaden. Vår allmänna bedömning var att den kommersiella fastighetsmarknaden var i balans. När vi nu tar del av statistik från marknaden för kommersiella fastighetsinvesteringar kan vi konstatera att i vissa segment är direktavkastningskraven nere på nivåer som i ett längre perspektiv inte är hållbara.

  • Staten satsar miljoner på innovation

    Digitalt Regeringen satsar 100 miljoner kronor på Smart Built Environment 2016-2019 och därefter utökas nog budgeten för projektet som fortsätter fram till 2028.

  • Norsk ex-minister till SBB:s styrelse

    Börs, Styrelse Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har kallat till en extrastämma där en av frågorna blir val av ny styrelseledamot. I kallelsen skriver bolaget att aktieägare föreslagit att styrelsen utökas med en person och att man utser Anne-Grethe Strøm-Erichsen till ny ledamot.

  • ANNONS
  • Lund växer inifrån

    Bostäder - Syd I området runt Öresundsvägen, Västerbro, planeras för en omvandling från industriområde till blandad stad. Byggnadsnämnden har godkänt översiktsplanen för vidare beslut av kommunfullmäktige. 

  • ANNONS
  • Nästan tusen nya bostäder i Brunnshög

    Bostäder - Syd Byggnadsnämnden har under torsdagen antagit två stora detaljplaner på Brunnshög, Lund. Planerna gör det möjligt att bygga både bostäder, kontor och service.

  • Byggmiljoner läggs i fel kassa

    Ekonomi Förra året fick Trollhättan 18 miljoner kronor av staten för att öka bostadsbyggandet, men pengarna har i stället hamnat i kommunens allmänna kassa. Det rapporterar P4 Väst. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x