• Omfattande bostadspaket presenterat

  PUBLICERAD 2014-03-17 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2014-03-17 09:06

  Textstorlek

  Dela med andra

  Idag presenterade Alliansens gruppledare i Stockholms stad ett omfattande bostadspaket för allmännyttan. Det är stadens tre bostadsbolag som ska bygga 1 842 lägenheter i tio olika markanvisningar belägna i Västerort, Söderort och City.

  Med anledning av det stora antalet lägenheter kommer en extra Exploateringsnämnd hållas tredje april.

  – Stockholms stad har tre välskötta bostadsbolag med stark ekonomi och muskler att bygga bostäder omgående. Tillsammans med privata aktörer kommer staden att bygga 140 000 bostäder fram till 2030. Vi menar allvar med bostadsbyggandet och det gäller även allmännyttan, säger Sten Nordin (M), finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande Stockholms stad.

  – Tack vare tunnelbaneutbyggnaden klarar vi av att bygga allmännyttiga bostäder i attraktiva och kollektivtrafiknära lägen. På så sätt skapar vi en tätare och miljövänligare stad som gör stockholmarna mindre beroende av bilen, säger Per Ankersjö (C), Stadsmiljöborgarråd.

  Fakta
  Tredje april hålls en extra exploateringsnämnd med anledning av det stora antalet markanvisningar. Totalt ska tio markanvisningar antas som innehåller totalt 1 842 lägenheter fördelade på alla Stockholms stads tre allmännyttiga bostadsbolag.

  Totalt cirka 1842 lägenheter.

  Familjebostäder AB 835st

  AB Svenska Bostäder 657st

  AB Stockholmshem 350st

  Totalt 10 olika markanvisningar till Stockholm stads bostadsbolag;

  1.     Årstafältet södra, Årsta

  180+180 hyresrätter till Svenska Bostäder och Familjebostäder

  2.     Brevbäraren, Svedmyra

  240 studentbostäder till Familjebostäder

  3.     Hornsberg, Kungsholmen

  85 hyresrätter till Familjebostäder

  4.     Magelungens strand, Farsta

  200 hyresrätter till Familjebostäder

  5.     Dalarö 1, Väddö 1, Farsta 2:1, Farsta

  130 hyresrätter till Familjebostäder

  6.     Silvret i Grimsta, Grimsta

  27 hyresrätter till Svenska Bostäder

  7.     Råckstavägen och Bergslagsvägen

  300 tillfälliga hyresbostäder enl. Svenska Bostäders koncept ”Snabba hus”

  till Svenska Bostäders

  8.     Bromstensgluggen, Bromsten

  150 hyresrätter till Svenska Bostäder

  9.     Sambandet Bagarmossen-Skarpnäck, Skarpnäck

  200 hyresrätter till Stockholmshem

  10.Mariehäll-Karlsbodavägen, Mariehäll

  150 hyresrätter till Stockholmshem

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Moderaterna i Stockholms stad

  1 kommentarer

  1. […] Genom tunnelbanans utbyggnad, första på nästan 40 år, finns nu möjligheten att kraftigt bygga ut bostadsutbudet. Stockholms stad gör ett gediget arbete och kommer bygga 140 000 bostäder fram till 2030. Inte nog med att det blir fler bostäder utan boendeformerna kommer också att variera. Årsta, Farsta, Svedmyra, Skarpnäck, Kungsholmen, Grimsta, Bromsten och Mariehäll kommer alla få nya hyresrätter genom ett beslut i början av april. Detta enligt nya investeringar som du kan läsa om här. […]

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Bild: Dreamstime.

  Rekryteringsbarometern: Vasakronan vinner

  Fastighetsmarknad, Rekrytering Vasakronan, Skanska och Newsec. Det är årets vinnare i Fastighetsnytts årliga undersökning Rekryteringsbarometern. Undersökningen genomförs bland studenter i fastighetsrelaterade ämnen på svenska lärosäten och årets upplaga av Rekryteringsbarometern var den elfte i ordningen. På fredagen kommer Fastighetsnytt nr 3 ut, där hela barometern finns publicerad.

 • D. Carnegie vill bygga radhus på taken

  Illustration: Stadion Arkitekter.

  Bostäder D. Carnegie & Co har ansökt om att ändra detaljplanen för fyra våningshus som bolaget äger i Sollentuna. Planen är att bygga radhus ovanpå de befintliga fastigheterna, plus en ny, högre byggnad.

 • Batljan köper 730 lägenheter i Skaraborg

  Bostäder, Transaktioner Ilija Batljan har via sitt nya bolag köpt bolaget Bygg-Fast Fastigheter och därmed dess 730 lägenheter i Skara, Falköping och Tidaholm. Det skriver tidningen Skövde Nyheter.

 • ANNONS
  • Forsen etableras i ”East Sweden”

   Fastighetsmarknad Forsen etablerar ett nytt affärsområde i Östergötland, ”East Sweden”. Bolaget har påbörjat rekryteringen av en affärsenhetschef som ska vara med och bygga upp verksamheten.

  • Anders Jarl är vd på Wihlborgs.

   Wihlborgs hyr ut till Malmö stad

   Uthyrning Wihlborgs har tecknat ett 10-årigt hyresavtal med Malmö Stad i kvarteret Uven, före detta Riksbankshuset, mitt emot Stadshuset i Malmö. 7 500 kvadratmeter hyrs ut till Förskoleförvaltningen och Näringslivskontoret.

 • Catena investerar i Örebro

  Logistik/Lager, Transaktioner Örebroporten, Catena och AB Lokalhusman i Örebro 2 har tecknat ett aktieägaravtal om förvärv av 720 000 kvadratmeter logistikmark i Örebro. Catena kommer att ha investerat uppskattningsvis 2 miljarder i området när det är klart.

 • ANNONS
 • Ny styrelse i Fastigo

  rekrytering

  Fastighetsmarknad, Rekrytering Under arbetsgivarorganisationen Fastigos stämma utsågs en ny styrelse, med bland annat representanter från HSB, SABO och Fastighetsägarna. Ulf Nyqvist förblir ordförande.

 • Lånar 750 miljoner

  Börs Klövern har lånat 750 miljoner kronor på den svenska penningmarknaden via emissionen av ett icke säkerställt fyraårigt obligationslån. Lånet som löper med en rörlig kupong om Stibor 3M och en marginal om 415 punkter har slutligt förfall i juni 2020.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived