• Hus 9 i Kista fullt uthyrt

  PUBLICERAD 2013-02-19 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2013-02-19 11:54

  Textstorlek

  Dela med andra

  Vasakronan kommer inom kort att påbörja arbetet med att bygga en 19 000 kvadrameter stor kontorsfastighet i Kista Terrass. I och med att bolaget nu tecknat ett 12-årigt hyresavtal med en blivande hyresgäst är hela fastigheten uthyrd. Första inflyttning planeras ske under första kvartalet 2015.

  För att bygga hus 9, som fastigheten kallas, investarer man cirka 480 miljoner kronor. Projektet är ett ett av tre pågående nybyggnadsprojekt i Stockholm i Vasakronans regi och sammanlagd uthyrbar yta i dessa tre projekt är 43 000 kvadratmeter.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande från Vasakronan

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Marita Wallhagen.

  Den byggda miljön – skurk eller hjälte? 

  Hållbarhet Byggnader och infrastruktur är de sektorer som använder mest naturresurser och genererar mest utsläpp. Samtidigt pågår arbetet för att begränsa branschens klimatpåverkan. ”Miljöbyggnad går mot att bli praxis inom många företag”, säger Marita Wallhagen, som forskar om miljöbedömningsmetoder för byggnad på Högskolan i Gävle och KTH.

 • Två miljarder till stadsmiljöavtal

  Mehmet Kaplan och Anna Johansson.
Foto : Martina Huber/Regeringskansliet.

  Infrastruktur Regeringen har avsatt två miljarder kronor under mandatperioden till så kallade stadsmiljöavtal. Stödet aviserades redan i vårändringsbudgeten, men i och med en ny förordning kan pengarna nu börja fördelas ut.

 • Helaba öppnar kontor i Stockholm

  Fastighetsmarknad Helaba kommer att öppna ett kontor i Stockholm under 2016. Fastighetsnytt träffade Thomas Völker, ansvarig för Norden på Helaba, under Exporeal och han berättar att man vill utöka verksamheten i hela Skandinavien.

 • ANNONS
  • Redito förvärvar butiksfastigheter

   Transaktioner Redito har köpt butiksfastigheter i Köping och Gävle av DPK Management. Värdet uppgår till 275 miljoner kronor. Fastigheterna kommer att ägas av Trophi.

  • Foto: LINK.

   Ny vd för LINK-koncernen

   Rekrytering Leif Øie blir ny vd för LINK-koncernen. Han tillträder vid årsskiftet och kommer att vara placerad i Oslo. Øie kommer närmast från rollen som vd på Erchsen & Horgen AS.

 • Stoppar köp med 100 procents belåning

  Bostäder, Internationellt Idag kan man i Danmark köpa en bostad med hundra procents belåning. Nu inför landet dock nya regler som kräver att bostadsköpare betalar en kontantinsats på minst fem procent.

 • ANNONS
 • Köper i Skellefteå för 653 miljoner

  Norr, Transaktioner – norr Diös Fastigheter har förvärvat fem centralt belägna fastigheter i Skellefteå och därmed fördubblat sitt fastighetsbestånd i staden. Fastigheterna köps av Skellefteå kommun, Fastighets AB Polaris (Skellefteå kommuns bolag för ägande av näringslivs- och industrifastigheter) och Skellefteå Kraft köps i bolagsform till ett underliggande fastighetsvärde om 653 miljoner kronor.

 • Akelius säljer 1 700 lägenheter i norr

  Bostäder - norr Akelius säljer totalt 1 700 lägenheter i Haparanda, Umeå och Östersund. Bolaget lämnar därmed norra Sverige. Detta uppger Västerbottenskuriren på fredagen.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived